Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Kasım 2016 Salı

Отрицательные ионы. Открытое качество воздуха тестирование панель.



                          Live tracking of negative ion quantity
       Onetest 200 Açık hava kalitesi test panosu.

                 ShenZhen WanYi Technology Co., Ltd



Bu şirket bu işi gayet güzel yapıyor. Negatif iyon sistemlerini dijital panolara tatbik etmişler. Parklar bahçeler ve turistik bölgelerde kullanılabiliyor. Hele hava kalitesi ile övünen tesisler bunu muhakkak kullanmalı. İnsanlar bulundukları ortamın havasının kalitesini anlık takip edebiliyor. ShenZhen WanYi Technology Co., Ltd şirketi Çin de yeni bir firma. Ölçüm cihazları ve teknolojik bazı cihazlar üretiyor. Yenilikçi ve gelişime açık bir firma. http://wyt1718.en.ec21.com/  bu adresten ulaşabilirsiniz. 

         

       

Biz hep şelalelerimizle övünürüz fakat bilimsel olarak ta onların kalitesini sunmayız. İşte meşhur şelale ve su orman kenarlarındaki alanlarımız için güzel bir hava kalitesi ölçüm sistemi. Havanın içindeki negatif iyonu hem ölçüyor hemde partikül testi yapıyor. 


                        


                         

Şirket anyon Tester, radyasyon dedektörü, ortam hava kalitesi gaz dedektörü, kablosuz veri toplama sistemi üretimi geliştirildi; aynı zamanda ajanlar Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Tayvan süper anyon test cihazı, uzak kızılötesi radyasyon oranı test cihazı, mikrosirkülasyon görselleştiricisi, ithal Boeing gibi ses basıncı ölçüm cihazı,

本公司研发生产负离子测试仪、辐射检测仪、环境空气质量气体检测仪,无线数据采集器;同时代理美国、日本、台湾等进口负离子测试仪、远红外放射率测试仪、微循环观察仪、超音波音压测量仪等,欢迎垂询!

 QQ:2355350960

6 Ekim 2016 Perşembe

Чудесные эффекты отрицательных ионов. Negative ions miraculous effect.



         The miraculous effect of Negative Ion.

               Negatif İyonun Mucizevi etkisi.

Negatif iyonların etkisini ve faydalarını biliyorum. Fakat bundan haberi olmayan tanıdıklarım var. Bu dostlarımız ile beraberken kendilerine küçük bir test yapmayı teklif ettim. Onlarda kabul ettiler. Negatif iyonun faydalarını bilimsel olarak kanıtlamak için bazı özel cihazlar gerekli idi. Öncelikle bu faydaların insan üzerindeki etkisini anlayabilmek için kan testleri ve bazı mr sonuçları lazım idi. Çünkü hücresel bazda olan değişiklikler nasıl gözlemlenecekti. Bende yurt dışından manyetik rezonans cihazlarının minisinden getirdim. Quantum Resonance Magnetic Analyzer. Cihazın tam adı.


Quantum Resonance Magnetic Analyzer. ile ilgili görsel sonucu


Bu cihaz ile benim kendi yaptığım negatif iyon cihazını kullanarak test yaptım. Arkadaşımın sağlık durumu ile ilgili herhangi bir bilgim yoktu. Kendisine bu testi uyguladığımda hiç bir bilgim yoktu. Test 56 saniye sürüyor. Sonra uzun bir değerlendirme ve çıkan raporları inceleme süreci var. Ben ilk önce vücut ph na baktım. Asite kaymıştı değerler. Hemde ciddi oranda. Vücut asitli olunca kan değerleri çok etkilenir. Yapısı değişir. Hücrelere oksijen taşıma kapasitesi düşer. Serbest radikallerin çaldıkları elektronları yerine koymalıyız. İşte bizim mucize tedavi bu aşamada başlıyor. Serbest radikallerin hücrelerden çaldığı elektronlar. Bu saldırılar saniyede binlerce kez gerçekleşmekte. Ve çalınan elektronlarla molekül yapısı pozitife kaymakta ve bu ise asitli ortamı oluşturmaktadır. Vücut alkalilikten uzaklaşınca yıkım ve zarar zincirleme büyüyereke devam etmekte. Oksijen eksikliği ve mitekondrilerin enerji üretememesi, hücrelerin aneorobik enerji üretmeye çoğalmaya çalışması işin can alıcı kısımları. Bu ortam direkt kanser hücrelerinin üremesine sebebiyet vermekte. Ayrıca diğer zaralarıda peşinde getirmektedir.  Arkadaşıma negatif iyon cihazımı verdim ve 5 dakika kadar solumasını istedim. Cm3 te 1.5 milyon iyon çıkışı olan bir solumayı 5 dakika yaptıktan sonra tekrar test yaptım.

PH Seviyesine dikkat edin 0.762  asit. Normal hali.



5 Dakika yüksek dozda Cm3 te 1.5 milyon iyon çıkışı soludu. Ve asit hali devam etmekte ama alkali hale yaklaştı. Eski halinden %100 yüz daha iyi.  0.762 lik Ph seviyesinden 1.479 çıktı. 3.156 üstü normal band. Diğer anormal değerler hepsi normale döndü.


Kalb ile ilgili testlerde kan basıncında sorunlar var. Coronary perfusion Pressure. 



Negatif iyon ile 5 dakika soluma kalbteki bazı değerleri değiştirdiği bariz görülüyor. Abnormal durumdan Mildly  abnormal duruma geçilmiş. Bu konular uzmanları tarafından daha iyi araştırılmalı benim testlerim kabaca iyonların vücudumuzda dakikalar mertebesinde olumlu etkileri olduğunu gösteriyor. Ama zaralarıda olabilir. Çünkü her kese yüksek dozda verilemeyebilir. Ayrıca kanrahatsızlıkları olan da kullanması sakıncalı. Ben burada sadece kendi deneyimlerimi aktarıyorum. Bu şekilde hastalar ve yakınlarınız üzerinde denemeyin. Muhakkak doktorunuza danışın. Amacım profesyonellerin bu konuya el atmaları ve daha bilimsel ciddi çalışmalara bir an önce başlamalarıdır. Dünya bu konuda gerçekten bir ilerleme içindeyken artık beklemenin anlamı yok. Ben deneyimlerimi paylaşmaya hazırım.

  n

23 Eylül 2016 Cuma

Какие отрицательные ионы? What is negative ion?

 What is negative ion? Negatif iyon nedir?


Negatif iyon havadaki oksijen molekülünün elektron almış halidir.
Negatif iyonlar rüzgâr, güneş ışını, dalga, şelale ve sağanak yağış tarafından doğal olarak yaratılırlar. Deniz kıyısında ya da dağ tepesinin yüksek yerlerinde fırtınadan sonraki ferah, dinlendirici hava eksi iyonların aşırı yoğunlaşmasıyla oluşur. Bilim adamları eksi iyonların havadaki bileşiminin genellikle 1000/1500 cm3 arasında olması gerektiğini bulmuşlardır.

Pozitif İyon ve zararları;

Havadaki pozitif iyon demek elektronlarını hava kirliliğinden dolayı kaybetmiş bir oksijen molekülü demektir. İçerisinde birkaç insanın bulunduğu kapalı bir odada eksi iyonların sayısı 200/cm3 azalmaktadır. Büyük şehirlerde bu oran özellikle işe geliş gidiş saatlerinde 100/cm3′ten daha aşağılara inmektedir.

pozitif iyonlar, sigara, zararlı gazlar, iletişim ağı, elektrik iletim hatları, uydu, televizyon, bilgisayar, cep telefonu, klimalar, fan, gibi daha birçok örnek verebileceğimiz teknolojik yaşamın vazgeçilemezleri tarafından üretilir. Bu üretilen artı iyonlar akciğerlerimizin derinliklerine girerek yorgunluk ve zayıflık hissi başta olmak üzere bağışıklık sistemimizi zayıflatır, konsantrasyon kaybına neden olur, endişe, migren, uykusuzluk ve psikolojik rahatsızlıklara sebep olur.


Negatif İyonun Sayılmakla Bitmeyen Yararları:

En eski çağlardan beri doğa uygarlıklarında bir inanç vardır.
insan sağlığının üç temelinden biri nefes almakla ilgilidir.
O eski çağlarda soluğumuz hava ” hayatın kaynağı” olarak adlandırılmıştır. Örneğin; ormanlık bölgelerde, dağlık alanlarda, şelale yakınlarında ve deniz kıyıları gibi yerlerde insanlar kendini çok iyi hisseder. Oralarda hava çok temizdir. Hafif nefes alınır, yorgunluk çabuk atılır, derin ve rahat uyunur. Büyük şehirlerde yaşamaya zorlanan bizler, hava kirliliğinin sağlımızı ne kadar kötü etkilediğinin farkında değiliz.

Nitekim 1930’lu yıllarda ünlü kas biyofizikçisi Aleksandır Çijevski sağlıklı havanın en önemli temel öğesinin ekolojik temizliğinde değil, eksi elektronlarla zengin/yüklü olması, varsayımı üzerine savunduğu teoriyi desteklemek üzere bir deney yapmıştır:
iki farklı odada deney hayvanlarını kapatarak, onlara yiyecek, su, temiz hava ve ısı gibi mükemmel yaşam koşullarını sağlamıştır. Birinci odada hava özel vanadan geçerek kimyasal içeriğini değiştirmeden, sadece elektrik yükünü sıfırlamaktadır. Birkaç gün sonra birinci odadaki hayvanlar keyifsiz, iştahsız, yaşam isteğini yitirmiş ve hayat göstergeleri düşerek 20–30 gün içinde ölmüşlerdir.

Diğer yandan ikinci odada aynı şartlarda, eksi elektrik yükü bol olan havayı soluyan hayvanlar, sadece hayatta kalmamış, aynı zamanda tüm biyolojik ve fizyolojik fonksiyonları da artmıştır.

Böylece A.Çijevski havadaki eksi iyon yetersizliğinin çok sayıda hastalıkların temel nedeni olduğunu ispatlamıştır. 70’li yıllarda bilim dünyası gereken dikkati A. Çijevski’nin teorisine yönelterek, NASA laboratuarları başta olmak üzere bu deneyler defalarca başarıyla tekrarlanmış ve A.Çijevski’nin teorisi kabul edilmiştir.

Negatif hava iyonları (aeroiyonlar) temiz ve sağlıklı havanın doğal parçasıdır. Normal şartlarda bir santimetre küpte 2000 civarında olan eksi iyon, ormanlık bölgelerde, deniz kıyılarında, büyük şelalelerde bir santimetre küpte 40-50 bindir.

Şehirleşme sonucu olarak, teknoloji ve endüstrinin gelişmesi ile şehirlerde santimetre küpte eksi iyonların sayısı 100- 200 adete kadar, kapalı ortamlarda 50’nin altında düşmekte, bilgisayar ve televizyon önünde ise sıfırlanmaktadır. Bu da kapalı ortamlarda ne yazık ki insanların ‘’ölü hava’’ soludukları anlamına gelmektedir.

Milyonlarca yıldır canlılar açık alanlarda yaşamlarını sürdürmüşlerdir. Son birkaç bin yıldan beri insanlar barınmak için evler yapıyor ve sadece birkaç nesilden beri sentetik malzemeler kullanmaktadırlar. Aşağı yukarı tüm inşaat malzemeleri ve günlük hayatın gerektirdiği araç ve gereçler zararlı yaşam koşullarını oluşturmaktadır. (Beton, fayans, sentetik yer ve koltuk döşemeleri, deterjan)

Hayatın % 90 kapalı ve 4–6 kez daha kirli, ortalama 8- 10 kez daha toksin olan mekânlarda yaşamının sonucu olarak, merkezi sinir, kalp-damar, solunum yolları sistemlerinin zayıflaması ve bağışıklığının azalması kronik hastalıklara sebebiyet vermektedir.
Şehirlerde yaşayan insanların neredeyse tümü eksi iyonların eksikliği sebebi ile kronik yorgunluk, sık tekrarlanan baş ağrıları ve uykusuzluktan şikâyetçilerdir. Her kapalı ortam A.Çijevski’nin deneyinde kullanılan ‘’odalar’’ olarak düşünülebilir. Havanın temiz olmasına rağmen,doğal eksi iyonlardan mahrumdur.

Şansımıza bu sağlıksız ortamdan bir çıkış yolu mevcuttur. Bu çıkış yolu herkes için kolaylıkla elde edilebilir. Ev ve iş ortamlarında yeterli miktarda eksi iyonların sağlanması, soluduğumuz havanın kalitesini yükseltmekle birlikte, insan sağlığının tüm parametrelerini normal seviyeye de getirmektedir.

İyonizer ile bulunduğumuz ortama yapacağınız eksi iyon takviyesi ile bağışıklık sistemini aktive ediyorsunuz, solunum sisteminin ve kan basıncının normalizasiyonunu sağlıyorsunuz. Ayrıca ülser astım ve gastriti önlüyor, anti stres, anti mikrop ve anti virüs etkilerinden yararlanıyorsunuz.

Negatif iyonlarla zenginleştirilmiş ortam, yorgunluğun azalması ve tamamen giderilmesini sağlar, sinir hücrelerinin canlılığını artırır, kan dolaşım sistemindeki pıhtıların oluşmasını engeller, elektrolit seviyesini yükseltir, kan şekeri seviyesini düşürür ve stresin etkilerini azaltır. Yeterli aeroiyon sayısı kalp atışları ve nefes alış ritmi ile birlikte beyin dalgalarını pozitif yönde etkilemektedir.

İyonizer tuz lambaları olumlu katkılarına bağlı olarak, kandaki kalsiyum ve fosforun sürekliliğini sağlamaktadır. Ayrıca kandaki akyuvar hareketini stimule eder, hemoglobin ve kolesterol seviyesini sabitleştirir, akciğer ve solunum yollarını temizler iştah ve uyku düzenini sağlar.
Kandaki enzimlerin sürekliliğini temin eder, kandaki mikro sirkülâsyonu düzeltir, eklemdeki sertlilikleri giderir, Alveol zarını korur, akciğer kapasitesini yükseltir, enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırır, mide salgısını normalize eder, östrojen hormonunu yükseltir.

Beyin hücrelerini eksi iyonlara karşı çok hassas oldukları düşünülmektedir. Bu da sinir sisteminin çalışmasını etkilemektedir. Deney sonuçları gösteriyor ki: aeroiyonlardan dolayı hafıza güçleniyor ve tazeleniyor.

Ayrıca yapılan birçok araştırmalara göre, çocuklardaki davranışlar büyük ölçüde havadaki eksi iyonlara bağlıdır. Diğer sonuçları gösteriyor ki eksi iyonlar güç ve dayanıklılık gibi unsurlara da katkıda bulunmaktadır. Örn. Soğukluğa dayanıklılık, cildin ısıya karşı olan hassasiyeti azaltmak v.b.

Çok net şekilde eksi iyonların böbrek üstü salgı bezleri ve hipofiz ile bağlantısında pozitif etki sağladığı bilinmektedir. Eksi iyonların vücudumuzdaki lipitlerin oksijenlenmesinde rol oynaması, bunun sonucu olarak da hücre zarının durumunu olumlu olarak etkilediği kanıtlanmıştır. Vücudumuzun iyonize ışınlarına ve toksin maddelere direncini artırır.
İyonizer tuz lambalarının kullanılması sırasında eksi iyonların vücut metabolizmasının düzenlenmesinde aktif rol oynadıkları saptanmıştır. Böylece rahat ve kolay erişilebilen terapi ve tedavi amaçlı, veya elverişli olmayan koşullarda önleyici olarak kullanılmaktadır.

İnsan gıdalarla her gün vücuduna çeşitli organik maddeler almaktadır.
Biyokimya anlamında doğal radyasyon seviyesi ve havanın kimyasal kirliliği yanı sıra, suda ve besinlerde bazı moleküller pozitif serbest radikallere dönüşür.
Pozitif radikaller çok dayanıklı olup varlıklarını aylarca sürdürmektedirler. Bu elektrik potansiyel dönüşümü ile hücre zarının geçiş kapasitesi azalmakta ve toksin maddelerin atılması zorlaşmaktadır.
Bu da hücreyi yapısal değişikliklere maruz bırakacak şekilde, hücrenin çalışmasını zorlaştırmaktadır. Hücre zarları zamanla normal potansiyelini tamamlar ve hücre için gerekli maddelerin alış verişini kolaylaştırırlar. Bu da söz konusu organ ya da sistem tedavisini gerçekleştirmektedir.
Sağlıklı insanda alyuvar kan hücreleri elektrik yüklüdür. Mikroskobik eksi yükler alyuvarların birbirleri ile daha sık çarpışmalarına neden olmaktadır. Bunun sonucu kan pıhtılarının oluşması engellenmektedir. Alyuvarlar elektrik yükünü kaybettikleri zaman kanın hareketliliği değişmekte, bunun sonucunda kan basıncı da etkilenmektedir.


Eksi iyonlarla zenginleştirilmiş hava soluduğunda kısa zaman içinde alyuvarlar normal hale gelmektedir. Böylece kanın hareketliliği optimize olmakta ve kan basıncı normale dönmektedir. Sonuç olarak kalbin çalışması da kolaylaşmaktadır. Eksi yüklü iyonlar hücrenin enerji kaynağını (mitokondrileri) olumlu etkilemektedir.


A.Çijevski’nin çalışmaları da dâhil olmak üzere yapılan son araştırmalar göstermiştir ki, devamlı eksi iyonlarla zenginleştirilmiş ortamlarda yaşamak insanların hayatını % 40–45 oranında fiziksel ve ruhsal anlamda uzatmaktadır.
Eksi iyonlar kan dolaşım sisteminde pıhtı ve birikimlerin oluşmasını engelleyerek, beyin ve kalp riskini azaltmaktadır.
Sağladığı olumlu etkilerin yanı sıra bu negatif iyonlar havadaki mikropları alerjik maddeleri, toz, kir ve sigara dumanını da yok etmektedir.

Negatif İyonların bulunduğu ortamlarda mevcut kirlilik 4–5 kat azalmaktadır. Örn. Grip hastası olan bir oda da hastayla temasa geçmek tamamıyla tehlikesizdir. Ayrıca havadaki toksin maddeleri yok etme özelliği ile hastanın çabuk iyileşmesine olumlu katkıda bulunmaktadır. Böyle bir ortamda havadaki mikro organizmalar 10–25 kat, bilinen ev tozu ise 4–10 kat azalmaktadır.


Negatif iyonlar ‘’ekran hastalığını’’ önlemek için kullanılmaktadır. Bilindiği üzere bilgisayar ve televizyon çalışırken, ekranların etrafında artı yük potansiyeli oluşmakta ve havadaki eksi yüklü iyonları yok etmektedir. Bunun sonucunda ‘’ekran hastalığı’’ dediğimiz hastalık belirtileri olan sinirlilik, baş ağrısı, yorgunluk, gözlerde ağrı ve yanma, vücut ısısının yükselmesini gözlemliyoruz.

İnsanı mutsuz eden bir çok hastalığın nedenini, bundan yıllar önce ünlü fizik uzmanı Prof. Dr. Jacques Breton şöyle açıklamıştı:
Negatif iyonların yeterli miktarda şehir içinde bulunmaması…


Alerji problemleri, nefes darlığı, dermatolojik hastalıklar, mikrobik enfeksiyonlar, uykusuzluk, zihinsel yorgunluk, stres, depresyon, kas yorgunluğu, yaşlanma… Şehir ortamında ‘hapsedilmiş’ tüm insanların yakın ya da uzak ama tanıdık sıkıntıları. İnsanı mutsuz eden bu hastalıkların nedenini ise, bundan yıllar önce ünlü fizik uzmanı Prof.Dr. Jacques Breton, annesinin astım hastalığına çözüm ararken buldu.

Havadaki pozitif iyonların, negatif etkileri tüm dertlerin temelini oluşturuyordu. ‘‘Pozitif iyonların negatif etkilerini yaratan başlıca nedenleri ise Breton şöyle sıralamıştı:


Kapalı ve klimalı ortamlar, uzun süre şehir içinde araba kullanmak, sentetik koltuk döşemeleri, elektromanyetik aletler, dev ekran televizyon, video, telefon santrali, fax, fotokopi makineleri ve aşırı toz.
Teknoloji çağında, sağlıklı yaşamak adına bu aletlerden vazgeçilemeyeceğine göre geriye bir tek yol kalıyor: ‘‘Havadaki pozitif iyonları yok edecek, parçalayacak negatif iyonları üretmek”

Araştırmalar bu iyonların su bazlı olduğunu ve daha çok şelalelerin etrafında ya da çok derin denizlerde ortaya çıktığını ortaya koydu. Breton ise çok geçmeden Bircard Kanunu olarak bilinen ‘‘İçeriğinde sürekli olarak, yeterli sayıda küçük negatif iyon bulunan hava, mikro-kirlilik oranı çok düşük ya da hiç olmayan ve de hep öyle kalacak bir havadır’’ ifadesini kanıtladı. Çalışmaları sonuç veren Breton, annesini astımın pençesinden kurtaramadı ancak insan sağlığında devrim yapabilecek buluşlara imza attı.Yaşlanmayı da önleyen ancak strese birebir çözüm olarak sunulan negatif iyonların gücünü keşfeden bilim adamları ise peşpeşe deneyler yapıyorlar.

Do you know that magnetic field affects human health negatively?


Manyetik alanın insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğini biliyor musunuz?



İnsan vücudunun manyetik alanla olan dengesini bozan etkenlerden birisi de
kimyasal kirleticiler, haberleşme frekansları, elektrik güç hatlarından gelen sinyallerle
çevrenin kirlenmesidir. Bunlar, canlının elektromanyetik dengesini bozmaktadır,
(Widgery, 2002).


Cep telefonu zararları üzerine birçok araştırma yapılmaktadır. Kandaki zararlı
proteinlerin ve toksinlerin beyne girmesini engelleyen savunma mekanizmasını devre
dışı bırakmaya, yorgunluk, baş ağrısı, deride yanma hissi ortaya çıkarmaya, yüksek
tansiyon oluşmasına, baş ağrıları, baş dönmesi ve dikkatin dağılmasına sebep
olduğuna dair bulguları elde edilmiştir (Tutev, 2002).
İngiltere, İsveç ve ABD; EM alanların akut myeloid lösemi riskini artırdığını rapor
etmişlerdir. Günlük yaşamda maruz kalınan Manyetik alanların beyin tümörlerini,
özellikle erkeklerde lösemi ve akut myeloid lösemiyi artırdığı gözlenmiştir. 2mG (iki
miliGaus) gibi çok küçük magnetik alanlar lösemi, lenfoma ve yumuşak doku
sarkomlarını daha fazla olmak üzere tüm kanser türlerini 1.4 katı artırmaktadır.
Elektrik hatlarında çalışanların beyin kanserine yakalanma oranı 7 kat fazla
bulunmuştur.
Kamuoyundan saklanmaya çalışılan olaylardan en canlı gerçek DR. George Carlo
dur. Dr. Carlo 1993 yılından başlayarak uzun süre cep telefonlarının zararları üzerine
araştırmalar yapmış ve zararlı olmadığını savunmuştur. Ancak; Dr. Carlo 1999 yılında
kaleme aldığı bir yazıda uzun süren araştırmaları sonunda bazı sorunlarla
karşılaştığının ve bunların mutlak suretle üzerine gidilmesi gerektiğini bildirmiştir.
• • • •
Özellikle cep telefonlarının kullandığı frekanstaki EM alanın 1993 yılında
Belçikalı bilimciler tarafından P53 geninde hasara yol açtığının gösterilmesi, ayni
frekansın (2.45 GHz) farelerde beyin lezyonu oluşturduğu, Washington
Üniversitesinde (1995) gösterilmiştir. WHO EMF projesi başkanı M. Repacholi'nin
cep telefonu frekansının farelerde lenfomaya neden olduğu bulgusunun
yayınlanmasının WTR (Wireless Technology Research) tarafından ret etmiştir.
•Bir cep telefonu üretici firması adına araştırma yapan ünlü Biyofizikçi Rose
Adey'in araştırma sonuçlarını kabul etmeyen ilgili firmanın kendisiyle bilimsel
çalışmaları durdurmasıdır. Bu nedenle Fransa'da son bir yılda her iki cinste de beyin
tümörü sayısında %31 artış görülmesi bize sunulan kaynakları sınırsız ve sorumsuz
kullanamayacağımıza ilişkin önemli göstergelerden yalnızca birkaçıdır.


Manyetik alanın kısa ve uzun vadedeki etkilerini biliyor musunuz?


Kısa vadedeki etkileri.           Uzun vadedeki etkileri.



•Görüş alanın daralması,                                  -Genetik yapının bozulması,

•Kulak bölgesinde ısınma,                               -Beyin hücrelerinde ölüm ve beyin tümörü,

•Kalp pilinin bozulma riski,                            -Beyaz kan hücresi (lenfoma) kanseri,

•Kulak çınlaması,                                             - Kan beyin bariyerinin zedelenmesi,

•Yorgunluk hissi,                                               -Kan beyin bariyerinin zedelenmesi,

•Konsantrasyon bozulması,                              Kalp rahatsızlıkları, 

•Baş ağrıları,                                                    - Hafıza zayıflaması,

•İşitmede geçici aksaklılar,                              -Kalıcı işitme bozuklukları,

•Sersemleme olarak sıralanabilir.                - Embriyo gelişiminin zarar görmesi,
  
  Stres                                                                     - Düşük riskinin artması,
                                                                                - Kan hücrelerinin bozulması




















• • • • • • • • •


22 Eylül 2016 Perşembe



Negative ions device use in vehicles. Quality, healthy indoor air.


Araçlarda Negatif iyon Cıhazı Kullanımı.






Araçların iç hava kalitesi sadece polen filitresinin sağladığı temiz hava olamaz. Zaten bir süre sonra polen filitreside koku yaymaya başlıyor. Bizim daha temiz ve aynı zamanda sağlıklı havaya ihtiyacımız var bunu ancak iyon cihazları sağlayabilir. Fakat ülkemizde bu konu hiç bilinmiyor. Bilenler ise çok önemsemiyor. Bazı cihazların üzerinde iyon sembolu var. Bu özelliğin çalıştırılması gerekirken kullanıcılar bu özelliğin ne olduğunu faydalarını bilmediği için hiç çalıştırmazlar. Bu sebep ile bu konunun yani negatif iyonun insan sağlığına etkisi hakkında toplumda bir bilinç oluşturmak gerekiyor.




Bazı ülkelerde bu cihazların belirli araçlarda yaygın kullanılmaya başlamış örneğin taksiler. Umarım yüzlerce kişiyi taşıyan ve gün içinde binlerce insanı taşıyan belediye ve toplu taşım araçları sürücüleri bir an önce bu cihazları araçlarında kullanırlar.



Bu benim aracımdaki negatif iyon cihazının aracın içine verdiği iyon miktarı. Normalde en yüksek doğal iyonların olduğu şelalelerde 50 bin cm 3 iyon olur. Şu an aracımın içindeki hava onlarca şelale havasından daha kaliteli. Bu size sağlık ve araç kullanırken konsantrasyon ve performans sağlayacak. Kaza yapma riskinizi azaltacak. Bu sebep ile bu tür cihazları kullanmanızı tavsiye ediyorum. Kan hastası ve kemoterapi görenler hariç. Hastalar muhakkak doktorlarına danışsın.






Activation of blood cells and immune system.


Kan hücreleri ve Bağışıklık sisteminin aktivasyonu.




21 Eylül 2016 Çarşamba

Research conducted with negative ions in the world.



Negatif İyonlarla ilgili Dünyada yapılmış Araştırmalar.Research conducted with negative ions in the world.



2008

HAVA KOŞULLARI VE İNSAN TEPKİLER negatif yüklü

Psiko-nöro-Endokrino-İmmün AĞ Takahashi K, Otsuki T, Mase bir

, Kawado t, Kotani M Ami K, Matsushima, H, Nishimura, Y, Miura, Y, Murakami S,

Maeda E, Hayashi, H, Kumagai N, Shirahama T Yoshimatsu E, Morimoto K.

Çevre Uluslararası, Cilt 34, Sayı 6, Sayfa 765-772, Ağustos 2008


2005

ÜCRETLİ moleküller üzerinde ELEKTRİK ALANINDA ETKİLERİ VE

BİREYSEL mikroçevrelerde K.S İÇİNDE parçacıklar Jamieson, H.M. ApSimon,

S.S. Jamieson, J.N.B. Bell, M.G. Yost -Atmospheric Çevre, Cilt 41, Sayı

25 Ağustos 2007, Sayfa 5224-5235 İç Hava 2005 - on 10. Uluslararası Konferansı

İç Hava Kalitesi ve İklim (Bölüm II)

2004

bakteriyel patojenler ve azaltılması İÇİN negatif iyonlaşma KULLANIMI

SPORLAR AÇIK PASLANMAZ ÇELİK YÜZEYLER Arnold, J.W., Boothe, D.D., Mitchell,

B.W. 2004 Dergisi Uygulamalı Tavukçuluk Araştırma 13: 200-206.

2003


NEGATİF HAVA İYONİZASYON ve hidrojen peroksit ÜRETİMİ

G. Richardson, S.A. Eick D.J. Harwood, K.G. Rosen, F. Dobbs Atmosferik

Çevre Cilt 37, Sayı 26, Sayfa 3701-3706, Ağustos 2003,

2002

SÜRÜCÜLERİ Kiyomi Sakakibara, ResearchDomain 17, Toyota Merkez Ar-Ge Laboratuvarları Ar-Toyota CRDL Vol D İnceleme OLUMSUZ HAVA iyonların etkisi. 37 No: 1 (2002 3)

BİLGİSAYAR İŞLETİM, ANKSİYETE OLUMSUZ HAVA İYONLARININ ETKİSİ VE

Tükürük Kromogranin A- GİBİ İMMUNREAKTİVİTESİ, Nakane & H & Asami ve O,

Yamada & Y & Ohira & H. & Research5Domain ve 37, ve Malzeme & Bölümü ve Toyota ve Orta ve R & D &

Laboratuarlar. & Uluslararası & Dergi & Psychophysiology & evi. & Ekim & 2002 &. &
- mikrobik kontaminasyonu AZALTILMASI İÇİN negatif iyonlaşma KULLANIMI

PASLANMAZ ÇELİK YÜZEYLER ARNOLD, J.W., MITCHELL, vücut ağırlığı ÜZERİNE Journal of Uygulamalı Tavukçuluk Araştırma 2002.


2001

NEGATİF aeroiyonların UZUN SÜRELİ MARUZ KALMA  İMMUNOLOJİK ETKİSİ

İNSANLARDA Ichiro WATANABE, Japon Derneği Yukio MANO Dergisi ÜZERİNE

Fiziksel Tıp Balneoloji ve 2001 Klimatoloji Fiz Tıp Vol.64-3 Mayıs

hava ve yüzey OLUMSUZ HAVA İYONLARININ bakterisidal ETKİLERİ

BİR ARTICFICALLY ÜRETİLEN AEROSOL® DAN Salmonella enteritidis

Seo, K., Mitchell, vücut ağırlığı, Holt, Dip not, Gast, R.K. Gıda Koruma Şubat 2001 Dergisi.

2000

ODA ortamlardan Salmonella enteritidis GİDERİLMESİ KULLANIMI

NEGATİF ION HAVA İYONİZASYON Seo, K., Holt, Dip not, Mitchell, vücut ağırlığı, Gast, R.K

Amerikan Mikrobiyoloji Cemiyeti. 2000 15 Mayıs

1992

BİLİŞSEL OLUMSUZ ION ATMOSFERİK YÜKLEMENİN ETKİSİ

İNSAN GÖNÜLLÜLERİ A. Chitra Andrade, Charlotte PERFORMANS

Fernandes, Leila Verghese ve Chittaranjan Andrade Hint J Psikiyatri. 1992 JulSep; 34 (3): 253-259.

1987

BİLİŞSEL PERFORMANS Baron, R.A ÜZERİNE negatif iyon ETKİLERİ ..

Uygulamalı Psikoloji Dergisi, V72 n1 p131-137, 1987 Şubat

MANIC HASTALARINDA OLUMSUZ HAVA İYONLARININ DURULTMA ETKİLERİ: PİLOT

ÇALIŞMA John Misiaszek Frank Gray, Alayne Yates Biyolojik Psikiyatri, Cilt 22,

Sayı 1, Sayfa 107-110, Ocak 1987.

İÇİN GELİŞTİRİLMİŞ HAVA-iyon konsantrasyonunu aralıklı maruz kalınan

GELİŞMİŞ KONFOR VE ARTTI VERİMLİLİK R. Dudaklar, H.T. Salawu, S.

Kember, S.D. Probert Uygulamalı Enerji, Cilt 28, Sayı 2, Sayfa 83-94 (1987)


1986

Serotonin İRRİTASYON Sendromu ile atmosferik REVERSİBİLİTESİ

Anyonlar Giannini, A.ġ .; Jones, B.T. ve Loiselle, Klinik Psikiyatri RH Dergisi,

47,141-143 (1986)

RAT CİLT J. Jaśkowski yaraların HEAING HAVA İYONLARININ ETKİSİ A.

Histoloji Myśliwski Biyofizik Anabilim Dalı ve Bölümü, Tıp Fakültesi,

Gdansk, Polonya. Deneysel Patoloji, Cilt 29, Sayı 2, 1986, S. 113-117

1984
NEGATİF İYONİZASYON LEARNINGDISABLED VE ZİHİNSEL retarted ÇOCUKLARDA Morion, L.I. ve Kershner, J.R. bellek ve dikkatini geliştiriyor

Anormal Çocuk Psikoloji Dergisi, 12, 353-365, (1984).

1983

Bir TİCARİ hydroponic domates bitkilerinin ELECTROCULTURE

SERA F.M. Yamaguchi ve A.P. Krueger, J. Biolog. Fizik, 11: pp. 5-10 (1983).

HAVA IONS VE DC ELEKTRİK ALANLARI ON UZUN SÜRELİ BİYOLOJİK ETKİLERİ

NAMRU MICE E. W. Kellogg III M.G. Reed ve A.P. Krueger Int. J. Biometeor., (1983).

ANKSİYETE DEVLETLERİ: ATMOSFERİK katyonların İLİŞKİ VE

Serotonin. Giannini, AJ .; Caslellani, S. ve Dvoredsky, Klinik A.E. Dergisi

Psikiyatri, Cilt: 44, Sayı: 7, Sayfa: 262-264 (1983)

cevabına solunan havadaki negatif iyonizasyon ETKİSİ

ASTHMETIC ÇOCUKLAR EGZERSİZ VE İNHALE HİSTAMİN Ben-Dou I. İÇİN

Toraks N 38 p °. 584-588. (1983).

1982

HAVA IONS BİYOLOJİK AJANLAR AS - GERÇEKLER veya fantezi? BÖLÜM 1 A.P.

Krueger İmmünoloji ve Alerji Uygulaması. Vol. IV (4): Temmuz / Ağustos: 63 (1982).

HAVA IONS BİYOLOJİK AJANLAR AS - GERÇEKLER veya fantezi? BÖLÜM II A.P.

Krueger İmmünoloji ve Alerji Uygulaması. Vol. V (5): Sept./Oct .: 46 (1982).


1981

Serotonin ÖYKÜSÜ 1981 F.G. Sulman

LABORATUVARI Yenidoğan BÜYÜMEYE aeroiyonların  ETKİLERİ

Rats SM Hinsull, D. Bellamy ve E.L. Baş Int. J. Biometeor., 1981, Cilt 25.

ÇEVRESEL ELEKTROMANYETİZMA H. L. Konig VE BİYOLOJİK ETKİLERİ

Tıp Çevre Fizyolojisi A. P. Krueger Konular. (Ed.) K.E. Schaefer.

Springer-Verlag, Inc. New York-Berlin-Heidelberg (1981).

HAVA IONS öznel ÜZERİNE SICAKLIK VE NEM ETKİSİ

REFAH VE KONFOR L.H. Hawkins. Çevre Psikoloji Dergisi,

Cilt 1, Sayı 4, Aralık 1981, Sayfa 279-292

NEGATİF HAVA İLE POSTOPERATİF TROMBOZUNA ÖNLENMESİ

Bir çift-kör çalışmada Y.I. E. Merimsky, iyonlaşma Litmanovitch ve F.G.

Sulman 9. Uluslararası Kongresi Biometeorology, Osnabrück CHP-18. Özetleri, s.

82, 1981.

1980

PHYSIKALISHE MEDIZIN UND REHABİLİTASYON F.G. Sulman PHYSIKALISHE

MEDIZEN UND REHABITATION 21. Jahrgang Heft. 4 Nisan 1980 Sayfa: 220-225

UKEINE ANGST MEHR VOR DEM FÃ-HN F.G. Sulman Umschau 80 (1980) Heft

10. s. 291-295.

NEGATİF HAVA İLE POSTOPERATİF THROMBOEMBOLISME ÖNLENMESİ

Bir çift kör çalışma E. Merimsky, M.D., Y.I. IN İYONİZASYON Limanovitch, M.D.

ve F.G. Sulman, M.D., D.V.M. editörü gönderilen ön iletişim

Anjioloji 14, s. 3 tablolar, 1 Şek. Temmuz 1980.

OLUMSUZ İyonize HAVA VE Sirkadiyen RYTH ÜZERİNE labirent  ETKİLERİ

Bölümü Sanat RATS Michael M. Bernet Usta PERFORMANS

Psikoloji, Southern Connecticut State College, New Haven. 1980 Mayıs.

çeşitli fizyolojik OLUMSUZ HAVA İYONLARININ ETKİSİ

HOT ÇEVRE O.Inbar İÇİNDE İŞ SIRASINDA İŞLEVLERİ A. Rotstein, R,

Dlin, F.G. Sulman Ergonomi, Şubat 1980.

-serotonin ÇEVRE ETKİLER VE İÇİNDE siklik nükleotidler

RAT serebral korteks M.C. Elmas, J.R. Connor E. Orenberg Jnr., M. Bissell,

M. Yost ve A.P. Krueger Science, Vol.210, Kasım 7: pp. 652-654 (1980).

- NEGATİF HAVA ION ETKİSİ SÜPEROKSİT Tutulumu. E. W. Kellogg III

MG. Yost ve A.P. Krueger Nature, Cilt. 288, Aralık 18, s. 739-740 (1980).

-HAVA İYONİZASYON F.G. ETKİSİ Sulman Elektrik Alanlar, Atmosferik ve

İnsan ve Hayvan diğer elektrikli Olayları. Monografi. Charles C. Tho 1980

1979

NEGATİF HAVANIN BAKTERİ ETKİLERİ  SÜPEROKSİT KATILIMI

IONS Staphylococcus ALBUS E. W. Kelogg 111, M.G. Yost N. Barthakur ve

A.P. Krueger Doğa, Vol.281, No. 5730, s. 400-401, 1979 Macmillan 4 Ekim

Dergiler Ltd, 1979.

-International tarafından Yayınlandı ION tartışmalar Charles Wallach GÜNCELLEME

Bio-Çevre Vakfı, Kutu 994, MD. 20910 1979, s. 1-90.

-HAVA İYONİZASYON VE esenliğinize ve STRES VE ETKİSİ ITS

BİYOLOJİK ETKİLERİ. (ÜÇÜNCÜ DALGA.) George W.K. Kral, P.E.

Önleyici Tıp Uluslararası Akademisi, Fairmont Hotel, Dallas, Teksas. Mart

10. 1979

A Bakteriyel AEROSOLS ÜZERİNE iyonlaşma ETKİLERİ  ÇALIŞMALAR

Burns VE PLASTİK CERRAHİ ÜNİTESİ Paavo Makela, Juhani Ojajarvi Gunnar

Graeffe ve Matti Lehtimäki 0022-1724 / 79 / 0097-1978 s01. 00 1979 Cambridge

Üniversitesi Yayınları.

BİYOLOJİ G.W.K. İÇİNDE  HAVA İYONİZASYON VE ELEKTRİK ALAN ETKİLERİ

Kral, P.E. 7th Edition. 1979 telif G.W.K. Tıp Kral American Institute of

Klimatoloji (kar amacı gütmeyen).

- bronş HASTALARIN KÜÇÜK ATMOSFER iyonların etkisi

ASTIM Bent Weeke ve Ole Albrechtsen 1979, Munksgaard, Kopenhag.

Sağlık Yolları  HAVA IONS VE SAĞLIK A. P. Krueger ve D.S. Sobel Bölüm

(Ed.) David S. Sobel (Antik ve Çağdaş Tıp Holistik Yaklaşımlar),

Harcourt Brace Jovanovich A.Ş., 757 3rd Avenue, New York (1979).

NEGATİF bakterisidal ETKİLERİ  SÜPEROKSİT KATILIMI

STAPHYLOCOCCUS ALBUS E. W. Kellogg III, M.G. HAVA IONS Yost N. Barthakur

ve A.P. Krueger Nature, Cilt. 381, Ekim 4, s. 400-401 (1979).

1978


HAVA IONS VE İNSAN PERFORMANS Hawkins, L.H. ve Barker, 1978 T.

Ergonomi, 21, 273-278. (1978)

DENEYSEL SIRASINDA RAT unipolar İyonize HAVA EYLEM

KAS EGZERSİZ S. Derevenco, M. Deleanu E. Carpen, V. Papilian G.

Marin Hijyen ve Halk Sağlığı Enstitüsü, Cluj-Napoca, Romanya 1977, s. 1-

3. MEDICINA TERMALE E CLIMATOLOGIA n.34 â € "Aprile Giugno 1977.

MIKROKLIMA Dozent Ing ELEKTROIONISCHES. Miloslav Jokl Dr. Sc., Institut für

Hijyen und Epideiology, Prag. Sıcaklık Technik Januar / Februar 1978 s. 21-23.

- ELEKTRİK ALANLARI, KÜÇÜK HAVA IONS VE BİYOLOJİK ETKİLERİ A. P. Krueger,

A.E. Strube, M.G. Yost ve E.J. Reed Int. J. Biometeor., 1978, cilt 22, sayı, s.

202-212.

MİKROBİYOLOJİ Allen I. Hesaplama, Ph.D. İÇİNDE  ELEŞTİREL YORUMLAR Exxon Araştırma ve

Engineering Co Linden, New Jersey Hubert Le Chevalier, Ph.D. Mikrobiyoloji Enstitüsü

Rutgers University of New Brunswick, New Jersey

-Uzayan NEGATİF HAVANIN ZARARLI ETKİLERİ YOKLUĞU

İyonizasyon F.G. Sulman, D. Levy, L. ve Lunken, Y. Pfeifer ve E Tal Uluslararası

Biometeorology Dergisi, 22, 53-58.

-HAVA VE AHLAK William Hodge Ulusal İklimsel Merkezi EDIS Eylül 1978.

- AEROIONTHERAPIE F.G. Sulman, M.D. DMD. içinde Wholistic Boyutlar yeniden yazdırmak

Leslie J Kaslof A Dolphin Kitap, Doubleday & Co.: A Kaynak Kılavuzu Editör Şifa

A.Ş., Garden City, NY, s. 139-142, 1978.

-HAVA IONS VE İNSAN PERFORMANS L.H. Hawkins ve T. Barker Ergonomi,

1978, Cilt. 21, No. 4, s. 273-278.

-Möglichkeiten DER KLIMAVERBSSERUNG IN HOCHHAUSERN UND

EISENBETONBAUTEN Roland Hubner Der Architekt (23 JG.) Heft 10/1974.

HAVA IONS mikroorganizmaların ve diğer biyolojik OF  ETKİLERİ

MALZEMELER S. Kotaka Kasım 1978, s. 109-149.

-ELEKTRİK ALANLARI, KÜÇÜK HAVA IONS VE BİYOLOJİK ETKİLERİ A. P. Krueger,

A.E. Strubbe, M.G. Yost ve E.J. Reed Int. ., J. Biometeor, 22: pp. 202-212 (1978).

- HAVA A.P. Krueger ve S. Sigel Human Nature, Temmuz, s iyonlar. 46-52 (1978).

- BİYOKLİMATOLOJİ ve IONOTHERAPY. IN: ELECTRO-VİBRASYONLU VÜCUT F.G.

Sulman Ed. V.R. Beasley. Ağaçlar Press, Boulder Creek, California Üniversitesi. 117-

146, 1978.

1977

- NEUE Methaden ZUR Behandlung DER WETTERFUHLIGKEIT Von F.G.

Sulman, D. Levy, L. ve Lunkan, Y. Pfeifer und E. Tal Sonderdruck aus FORTSHRITTE

DER MEDIZEN 95, Jg, Nr. 11, Vom. 17.3 19 S. 746-752.

 €  Dieses Katchen soll NUDE Autofahrer MUNTER MACHEN ADAC "

Motorwell. 3/77, s. 57-58.

HAVADA negatif yüklerin ÇOK İLE ION ETKİSİ hissedeceksiniz

Alan Edmonds ile POZİTİF Fred Soyka Kanadalı Advance Kopya 26 Şubat

1977, s. 4-9.

- İNSAN HAVA DUYARLILIK VE ATMOSFER ELEKTRİK F.G. Sulman,

Y. Pfeifer, D. Levy, E. Superstine Bet Dagan Ekim 1977.

-DENEYSEL ülseri sıklığında M. FAALİYET DALGALANMALARI

Deleanu J. Interdiscipl. Bisikletler Res. 1977, Cilt. 8. sayısı 3-4, s. 304-306.

- egzersiz kaynaklı astım IN ÜZERİNE KURU VE NEMLİ İKLİMLERDE ETKİLERİ

ÇOCUKLAR VE ergenlik öncesi gruptaki Oded Bar-Or, M.D., Ittai Neuman, M.D. ve

Raphael Dotan, Yüksek Lisans

- AIRWAYS VE egzersize bağlı GELEN ISI VE SU KAYBI

ASTIM W.Y. Chen ve D.J. Horton Solunum 34, 305-313 (1977).

- FARKLI KİŞİLİK TİPLERİ PSİKOLOJİK TEST PERFORMANSI

YAPAY HAVA İYONİZASYON Y. Rim Int İÇİNDE Sharov GÜN. J. Biometeor., 1977,

Vol. 21, No. 4, s. 337-340.

-DENEYSEL SIRASINDA RAT unipolar İyonize HAVA EYLEM

KAS EGZERSİZ P. Derevenco, M. Deleanu, E. Carpen, V.V. Papilian G.

Marin Hijyen ve Halk Sağlığı Enstitüsü, Cluj-Napoca, Romanya

- iklim koşullarına İNSAN TEPKİLER F.G. Sulman, D. Levy, L.

Lunkan, Y. Pfeifer ve E Tal Int. Conf. Yarı Kurak Bölgeleri Meteoroloji üzerinde. GVT.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Tel Aviv, s. 54-56 1977.

1976

- HASTALARIN UZUN SÜRELİ İyonize Hava TEDAVİ ETKİSİ

Bronşiyal astım D.P. Jones, S.A. O'Connell € ™ Connor, J.V. Collins ve B.W.

Tıp Watson Bölümler ve Tıbbi Elektronik, Aziz Bartholomewâ € ™ s

Hastanesi, Londra ECIA 7 BE. Thorax 1976, 31, s. 428-432.

-SICAK KURU SIROCCO rüzgarlar ve HAVADAN DA TEDAVİ İÇİN DUYARLILIK

İYONİZASYON F.G. Sulman, D. Levy, Y. Pfeifer E. Supertine E. Tal Estratto Dal Vol. 29

FYSM. 1, s. 1-15 1976 Gennaio-Febraio.

- MORBIDITATEA GENERALA SI Incidenta AFICTIUNILOR RENALE

DERMATOLOGICE SI A TUMIROLOR LA PO [ULATIA Dintr-un Merkez CU

INDUSTRIE DE Metalurji NEFEROASA M. Deleanu, I. Lenghel, M.

Moldovalı Institut de IGIENA si Sanatata Publica, Cluj-Napoca IGIENA Vol. Nr, xxv. 2

Yıllık 1976, s. 119-122.

-HAVA IONS VE İNSAN COMFORT C.Y. İÇİN ONLARIN İLİŞKİSİ Shaw ve G.T.

Kanada Tamurea Ulusal Araştırma Konseyi, Yapı Araştırma, Ottawa Bölümü,

Mart 1976, s. 1-16.

-METEOROLOJİ VE DAVRANIŞ: AÇIK POZİTİF HAVA İYONLARIN ETKİLERİ

İNSAN PERFORMANS, FİZYOLOJİSİ VE MOOD Jonathan M. Charry,

M.D. Tez Özetleri Uluslararası. Vol. XXXVII, 9, 1977, 2, s.

-BEYİN DALGA İLE ÖĞRENME POTANSİYELİNİN LOUISIANA ÇALIŞMASI

ANALİZ May 3, 1976, Sinir Değerlendirme Inc., 437 West 67th Street, Shreveport tarafından,

Louisiana 71106, s. 1-29.

- Vitro E. Tal, Y. Pfeifer KAN serotonin hava iyonlaşma ETKİSİ

ve F. G. Sulman Separatum Experientia 32, 326 (1976).

- KÜÇÜK IONS A. P. Krueger ve Eddie Reed Bilim BİYOLOJİK ETKİLERİ,

Eylül 1976, Cilt. 193, s. 1213.

- HAYVANLAR A.P. ÜZERİNE HAVA iyonlaşma BİYOLOJİK ETKİLERİ

Krueger Biometeorology İlerleme: Hayvanlar Hava ve İklim Etkisi.

Bölüm 5, Bölüm 1, Swets ve Zeitlinger, B.V., Amsterdam, s. 155-162 (1976).

- KÜÇÜK HAVA IONS A. P. Krueger ve E.J. BİYOLOJİK ETKİLERİ Reed Bilim,

193: s. 1209-1213 (1976).

- WETTERFUEHLIGKEFT UND Ihre Beziehung ZU SFERICS, ion UND

ELECTROFELDERN F.G. Sulman, d. Levy ve L Lunkan Zschr. F. Physik. Medizen

5: s. 229-238 (1976).

1975


-negatif iyonlar SİZİN İÇİN İYİ MİSİNİZ? Dr Albert Krueger New Scientist, 14 Haziran

1975, s. 663-665.

BAKTERİ A.P. Krueger, E. J. ON  HAVA ION EYLEM Reed, K.B. Dere ve M.B.

Gün Int. J. Biometeor., 1975, Vol.19, No: 1, s. 65-71.

İDRAR nörohormon ÜZERİNE Sharov VE BORA VE  ETKİLERİ

500 HAVA-DUYARLI kadınlarda ATILIMINA F.G. Sulman, D. Levy, Y.

Pfeifer E. Superstine, E. Tal Int. J. Biometeor., 1975, Vol.19, No: 3, s. 202-209.

- İKLİMSEL ISI STRES SIRASINDA PSİKOLOJİK TEST PERFORMANS

ÇÖL DAN Y. Rim Int WINDS. J. Biometeor., 1975, Vol.19, No: 1, s. 37-40.

- PSİKOSOMATİK karışıklıklara bir aracı olarak Serotonin

Doğurganlık ve Kısırlık ve iyonize TEDAVİSİ F.G. İLE BAĞLI ELEME

Sulman, Y. Pfeifer, D. Weinstein, E, Sadovsky ve W.Z. Po The Family. 4. Kongre

Psikosomatik Kadın Hastalıkları ve Doğum, Tel Aviv 1974, s. 273-277 arasında.

- HAVA IONS biyolojik olarak aktiftir? Albert Paul Krueger, M.D.

LL.D. Amerika Electrastatics Derneği, 24-26 Haziran Michigan, Ann 1975. Üniversite

Arbor, Michigan, ABD

- UNIPOLARITATSQUOTIENT â € "EIN NEURR KLIMAFAKTOR? CCİ Tecknik CCI 9

(1975) Nr. 9, S. 21/22.

TARIMDA  ELEKTRONİK AIDS: TÜRKİYE'DE YUMURTA FERTİLİTE ARTIŞ

HAVA İYONİZASYON Isaac Hazony, Moşe Efrony, Moshe VASITASIYLA KOOPERATİFLER

Deutsh Ağustos 1975, s. 1-12.

- EINSATZ VON LUFTIONISATIONSGERÃ "TEN: JA ODER NEIN? Klima-Kate-Technik

9/75, s. 186, 187, 210.

DER Landwirt Schaft İÇİNDE  ELECTRONISCHE BEHELFE: STREIGERUNG DER

EIFRUCHTBARKEIT IN TRUTHENNENSTALLEN DURCH LUFTIONISERUNG Isaac

Hazony Moshe Efrony, Moshy Deutsch Ağustos 1975, s. 1-13.

YENİ BİR KLİMA FAKTÖRÜ ? CCI No.9 (1975), s. 21-22. (Almanya 75-

07.)

- FİZİKSEL, İyonize HAVA FİZYOLOJİK VE TEDAVİ ETKİLERİ VE

MİKRO İKLİM ELECTROAEROSOLS HAVA KİRLİLİĞİ VE İYONİZASYON

Klimalı TESİSLER C.Capel-Boute

- FİZİKSEL adaptasyon OLUMSUZ HAVA ION MARUZ KALMA ETKİSİ

GENÇ SPORCULAR M. Deleanu ve M. Mozes-Lorincz İÇİNDE ÇABA

ARPA T.M. NET leke HASTALIĞI ÜZERİNDE KÜÇÜK IONS ÜZERİNE ETKİLERİ  Elkiej,

R. L. Pelletier Barthendu ve N. Barthakur

- Mikrobiyal OLUMSUZ ELECTROAEROSOLS ETKİSİ ÜZERİNE COUNT

NAZOFARENKS MUKOZA A. Jents H. Lenzner E. Siirde

- HASTALIKLAR ÜZERİNE ELECTROAEROSOL SOLUNUM ETKİSİ

SOLUNUM YOLU VE AKCİĞER A. Karen YENİ ELECTROAEROSOL

TIP J. Reinet ve L. Visnapuu KULLANILAN JENERATÖRLER

- NEGATİF OVERIONIZATION ON BİR OLASI EYLEM ARAŞTIRMASI

Sağlıklı insanlarda J.R. Rivolier, Y. Harrison ve S. Zouloumian

-burun mukozasında ISITMALI VE SERİN ELECTROAEROSOLS ETKİSİ

ALERJİK RHINOPATHY S. Sibul HASTALARDA

- KURBAĞA E. İZOLE AÇIK KALP ELECTROAEROSOLS ETKİSİ

Siirde ve J. Reinet

Bronş İÇİNDE AERO-IONOTHERAPY OF  FAVORABLE SONUÇLARI

ÇOCUKLAR M. Deleanu ve G. Popescou çektiği sıkıntılardan

Bir İşlevi Olarak KAPALI ALANLARDA HAVA iyonlaşma  FARKLARI

NEDENİYLE RADYOAKTİF EMİSYON CYCLIC İÇİN ÇEŞİTLİ YAPI MALZEMELERİ

Atmosferik ve İÇ HAVA İYONİZASYON T. Tyszk VE DEĞİŞİKLİKLER

YEDİNCİ ULUSLARARASI BIOMETEROLOGICAL OF  İŞLEMLER

KONGRE College Park, Maryland, ABD'den 17-23 Ağustos AT YAPILDI

1975 BIOMETEOROLOGY â € "SES 6, Bölüm 1

- HAVA IONS biyolojik olarak aktiftir? A.P. Krueger de davet Sunan

Elektrostatik Haziran 24-26 Konferansı. Amerika'da Elektrostatik Derneği,

Michigan Üniversitesi, Ann Arbor, Michigan (1975).

BAKTERİ A.P. Krueger, E.F. Reed, K.B. OF  HAVA ION EYLEM Dere ve M. B.

Gün Int. ., J. Biometeor, 19: pp. 65.71 (1975).

-Bir PSİKOSOMATİK FAKTÖR A. P. Krueger OLARAK HAVA IONS İÇİN VAKA.

Psikotronik, 30 Haziran 4 Temmuz 2. Dünya Kongresi'nde davet Sunan,

Monaco (1975).

- PROBLÃMES Da € ™ İyonizasyon ET Da € ™ AERO-iyonizasyonu A. P. Krueger (Ed.)

G.R. Rager. Maloine S.A. EDITEUR, 27 rue de la € ™ ecole de Tıp 75006 Paris

Etkiler BIOLOGIQUES des iyonlar Gazeux, 73-104 (1975).

- BAZI, ELF elektromanyetik BİYOLOJİK ETKİLERİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA

ALANLAR. A.P. Krueger ve E.J. Reed Int. ., J. Biometeor, 19: pp. 194-201 (1975).

1974

- PSİKOSOMATİK karışıklıklara bir aracı olarak Serotonin

Doğurganlık ve Kısırlık ve iyonize TEDAVİSİ F.G. İLE BAĞLI ELEME

Sulman, Y. Pfeifer, D. Weinstein E. Sadovsky ve W.Z. Polishuk The Family. 4th Int.

Cong. Psikosomatik Kadın Hastalıkları ve Doğum, Tel Aviv 1974. Pp evi. 273-277.

(Karger, 1975 Basel)

-SICAK HAVA-IONOMETRY, KURU ÇÖL RÜZGARI (Sharav) VE TEDAVİ

HAVA-DUYARLI KONULARIN HAVA iyonları ile F.G. Sulman, D. Levy A.

Levy, Y. Pfeiffer, E. Superstine ve E. Tal Int. J. Biometeor., 1974, Cilt. 18, No. 4, s.

313-318.

- IONISIERUNGS-APPARATE â € "FUER ODER GENİŞ? F. G. Sulman DM. Frage des

Monats Maerz, 1974, pp.1-10.

-negatif iyonlar: HAVADA? Barry Blain Teknik Memorandumu 22/74 Kasım

1974.

-Solunum Hastalıkları Albert BİR MODELİ aeroiyonların ETKİSİ

Paul Krueger ve Eddie James Reed Paris, Fransa 1974 1-5 Temmuz, s. 1-12.

- BIOKLIMATOLOGIE trocken-Heiber Winde F.G. Sulman Meterologishe

Fortbildung 4. Jahrgang, Heft 2 1974.

-Partiküler hava kirliliği TRENDLER atmosferik MAHSUP

BET-Dagan Alexander AT ELEKTRİK İLETKENLİK ÖLÇÜMLERİ

Atmosferik Elektrik, GarmischPartenkirchen Eylül 2-7, 1974, ss. 1-15 Manes Beşinci Uluslararası Kongresi.

- HAVA STERİLİZASYON: BAKTERİ ÜZERİNE negatif iyonlaşma ETKİSİ

HAVA F.G. MARUZ AĞAR PLAKLARIN sayar Sulman, Y. Pfeifer, B. Shalita

ve E. Tal IRCS (Biyomedikal Teknoloji Araştırma; Biyofizik, Membran ve

Hücre Biyolojisi; Microniology, Parasitology ve Enfeksiyöz Discas 2, 1452 (1974).

GRİP IN HAVA İYONLARININ ETKİSİNİN  DAHA GÖZLEMLER

FARE A.P. Krueger, E.J. Reed, M.B. Gündüz ve K.A. Dere Int. J. Biometeor.,

1974, Vol.18, No: 1, s. 46-56.

- SENSIBILITA DELL UOMO ALLE VARIAZIONI DEI FRONTI

METEOROLOJİK F.G. Sulman Universita Ebraica-Gerusalemme (İsrail). Reparto

di Fermacologia Applicata-Divis, Bioclmatologica. Gazz. San Vol. 45, 1974, pp.10-1

MİGREN GÜVEN Macdonald Critchley, C.B.E. OF  hemikrania DERGİSİ,

F.R.C.P., F.A.C.P. Vol. 6: 1, 1974, s. 1-17.

-HASTALARIN UZUN SÜRELİ İyonize Hava TEDAVİ ETKİSİ

Bronşiyal astım D.P. Jones, S.A. O'Connell € ™ Connor, J.V. Collins ve B.W.

Watson Thorax 1976, 31, s. 428-432.

- Bir İNSAN ÜZERİNDE YAPAY hava iyonlaşma ETKİSİ

Elektroensefalogram M. Assael, Y. Pfeifer ve F.G. Sulman Int. J.

Biometeor., 1974, Cilt. 18, No. 4, s. 306-312.

ÖZNİTELİK DES HEIBEN windes F.G. Sulman Euro Med, Heft 4, 14 Jahr. 19. 


Şubat 1974.

- meteorolojik ÖN HAREKETLERİ VE İNSAN HAVA

HAVA A.P. iyonlaşma DUYARLILIĞI BİYOLOJİK ETKİLERİ

Krueger Swets ve Zeitlinger B.V., Amsterdam 1974, s. 335-344 ve 663-667.

- Möglichkeiten DER KLIMAVERBESSERUNG IN HOCHHAUSERN UND

EISENBETONBAUTEN Roland Hubner Der Architekt (23 JG.) Heft 10/1974.

- HAVA AÇIK ADINA YAPAY iyonlaşma ETKİSİ

ELECTROENCEPHAL F.G. Sulman, M. Assael S. Alpern ve Y. Pfeiffer yayımlanmaktadır

Sağlık Bilimleri, Vol.10, No. 5 İsrail Journal, Mayıs 1974 İsrail basılmıştır.

GRİP IN HAVA İYONLARININ ETKİSİNİN  DAHA GÖZLEMLER

FARE A.P. Krueger, E.J. Reed, M.D. Günü ve K.A. Dere Int. J. Biometeor, 18.:

s. 46-56 (1974).

- SOLUNUM HASTALIK BİR MODEL HAVA iyonların etkisi. A.P.

Krueger ve E.J. Reed Tıp ve Biyoloji 1. Dünya Kongresi'nde sunuldu

Çevre, 01-05 Temmuz, Paris, Fransa 1974.

- de Devam HAVA A. P. Krueger iyonlaşma BİYOLOJİK ETKİLERİ

Biometeorology. (Ed.) S.W. Tromp. Swets ve Zeitlinger, B.V., Amsterdam (1974).

1973

- NEGATİF ION ARE

İşletmeler için Google ÇeviriÇevirmen Araç SetiWeb Sitesi ÇevirmeniGlobal Paz

Influence of Negative Air Ions on Drivers



Influence of Negative Air Ions on DriversToyota negatif iyonların sürücülere etkisi.



Kiyomi Sakakibara, Research-Domain 17

2002 Toyota Central R&D Labs., Inc.


Negative air ions are observed at a high oncentration level in places such as near a waterfall and in a forest. Some studies have demonstrated that negative air ions have positive effects on human

performance and mood1, 2). The purpose of the present study was to investigate the influence of

negative air ions on a driver’s mental stress and fatigue. Two kinds of driving-task loading, produced by a imple driving simulator (Fig. 1), have been onducted for this purpose. Sensory evaluation of




mental strain and fatigue, adrenaline in the urine and driving performance were observed. Adrenaline in the urine is a biochemical index of fatigue. Driving ask 1 was the task that required continuous mental train. Subjects were required to drive as exactly as possible on a circular course at a steady high speed of 120 km/hr for 50 minutes. Six male subjects participated in the experiment of driving-task 1. In driving-task 2, subjects were required to perform two tasks. The primary task was to drive at a steady speed of 40 km/hr for 60 minutes. For the secondary ask three light emission diodes (LED) were located on the left side, right side and upper center of the CRT display. Two hand-witches were placed on the left side and on the right side of the steering wheel. A foot-switch was put in the position of the accelerator pedal. The secondary task was to push the corresponding switch as fast as possible when one of the three LEDs was turned on. Fourteen male subjects participated in the experiment of driving-task 2.Both for driving-task 1 and driving-task 2, every subject underwent two repetitions of the experiment,and the data observed in the negative air ion environment, 10,000 ions/cm3, were compared with that observed in a natural air environment (control).

As a result of driving-task 1, there was no difference between the negative ion condition and the

control condition in sensory evaluation. However, the adrenaline level after driving was lower under the negative ion condition than that under the control condition (Fig. 2). In driving-task 2, there was also no difference in sensory evaluation. 


The adrenaline level after driving was also lower under the negative ion condition. In addition, misses in detecting the lighted LEDs during 10 minutes from the beginning was decreased for 57 % of the subjects under the negative ion condition (Fig. 3). These results show that negative air ions can improve fatigue and cognition of the drivers.

References
1) Hawkins, L. H. and Barker, T. : “Air ions and Human
Performance”, Ergonomics, 21-4(1978), 273-278
2) Tom, G., Poole, M. F., Galla, J. and Berrier, J. : “The
Influence of Negative air Ions on Human Performance
and Mood”, Human Factors, 23-5(1981), 633-636
(Report received on Dec. 19, 2001)


R&D Review of Toyota CRDL Vol. 37 No. 1 (2002. 3)
Copyright (C) 2002 Toyota Central R&D Labs., Inc.
2.5m 32"CRT display
Electro-hydraulic vibrator
Computer for a
driving game







20 Eylül 2016 Salı


Athletic performance and health can not be improved at all so easy and secure.

Sporcu performansı ve sağlığı hiç bu kadar kolay ve güvenli artırılamaz.
Secret Russian Sports Weapon. Negative ions.

Özel Olimpiyat Raporu: Gizli Rus Spor Silah Açıklanacak

VANCOUVER, BC - 7 Şubat 2002 - Olimposlular Soğuk Savaş Dönemi türetilen teknolojiden yararlanabilir. Onlarca yıldır Ruslar gizlice benzersiz% 300 koordinasyonu denge, kadar 900 olarak% oranında dayanıklılık seviyelerini artırdığı kanıtlanmıştır performans geliştirme cihazı ve kullanıyoruz %

100 reaksiyon zamanı. Sadece İkinci Dünya Savaşından sonra Sovyetler Birliği tarafından yapılan çalışmalarda, bir negatif iyon jeneratörü uluslararası spor hakim yeni bir Sovyet politika kararının bir parçası olarak, Atletizm sporcular, Cimnastikçiler, Swimmers ve Boksörler eğitim sırasında kullanılmıştır.




Rus İyon Atletizm Çalışması

Gerçek: In statik dayanıklılık ise cimnastikçi kontrol grubu 25 gün sonra bir azalma dayanıklılık vardı . Negatif iyon grubu% 46 iyileşme gösterdi iken atletizm, kontrol grubunun statik dayanıklılık 25 gün sonra% 40 iyileşme negatif iyon atletizm grup gelişmiş 192% oranında.

Gerçek: In dinamik dayanıklılık jimnastikçiler hiçbir kontrol grubu vardı ama negatif iyon cimnastikçi% 87 bir iyileşme gösterdi 25 gün içinde. Ise Atletizmde kontrol grubu 25 gün sonra% 24 iyileşme vardı negatif iyon grubu 240% iyileşme vardı .

Gerçek: In reaksiyon süresi ise cimnastikçi kontrol grubu, 11 milisaniye tepki süresini kısaltmak için yönetilen cimnastikçi negatif iyon grubu 22 milisaniye onların kısaltılmış. 25 gün sonunda% 4,5 kısaltılmış atletizm kontrol reaksiyon süresi, süre atletizm negatif iyon grupları% 16 kısaltılmış.

Gerçek: Denge ise sonuçları, atletizm, kontrol grubunda 25 gün sonra 80-82% iyileşme vardı negatif iyon grup 145-333% geliştirilebilir.

Gerçek: Bu çalışmalar sonrasında yapılan ilgili gözlemlerden biri oldu . Negatif iyon grupları neşe ve canlılık uyku ve iştah gelişmeler ile birlikte, özellikle artmış çalışmalar negatif iyon grupları da daha etkin B ve C vitaminleri kullanılan gösterdi.

Gerçek: erkek yüzücüler ve boksörler ile yapılan çalışmalar da kas gücü ancak herhangi bir artış gösterdi dramatik dayanıklılık ve çabukluk geliştirilmiş negatif iyonlar.
Kaslarınızda Asidite dengesini düzenleyemez iseniz kaslarınız gergin kalır.

Dr. Frank MURRAY...Sporcu beslenme Uzmanı

Tanınmış Sporcu Beslenme Uzmanı Dr. Michael Colgan a göre, “Kaslarımız sıfır asidite veya gayet dar bir sınır içinde kalması gerekli olan asidite ortamı içinde çalışabilecek şekilde yaratılmışlardır. Damarlardaki kan için en uygun çalışma ortamı asidik olmayan ortamdır. Asidite pH olarak ifade olunur ve hidrojen iyonu konsantrasyonunun ölçülmüş değeri olup 1 ile 14 arasında değişir, pH 7 nötr olup pH 1 en asidik ,pH 14 ise en alkali durumu gösterir.” Kanın pH derecesi, deprem aritmetiği kadar hassas ve önemlidir,sayılardaki en ufak değişiklikler çok büyük değişiklikleri ortaya çıkartır, örneğin pH 6 değeri pH 7 değerine göre 10 kat daha fazla asidiktir. 

Sonuçta kaslardaki pH 6.9 iken kanın pH ı 7.4 civarında olduğunu hatırlatalım. Eksersize başladığınızda, enerji üretimi için gerekli olan “glycogen” kullanımı artarak,”lactic acid” ve “pyruvic acid” üretilir, yüksek miktarda (+H) hidrojen ionları ihtiva eden bu maddeler kasların ve kanın pH ını asidik hale getirir. Ne kadar yoğun eksersiz yaparsanız vücudunuz o kadar hızlı asidik hale geçer. 

Kaslardaki pH 6.5 un altına düşmesi, enerji dağılım zincirindeki bütün kanalların bozulmasına ve aksamasına yol açar.  Örneğin;”phosphofructokinase” enziminin
kas “glycogen”ini kullanmasının alt limiti pH 6.5 tur,bu limitin altında çalışma durur, fazla Asidite kasların kasılma aktivitesini bozarak adale gücünün azalmasına sebep olur. 
Bu noktada birinci öncelikli tedbir, hareket halindeki kaslarda oluşan asit birikimini bir takım ergogenic maddeleri vücudumuza alarak azaltmak ve minimize etmektir. İstediğiniz kadar çeşitli kimyasalları kullanabilirsiniz fakat eksersiz sırasında oluşan asitide seviyesini azaltmaz iseniz kaslarınızda aksamalar ve kasılmalar olacaktır. 
Diğer bir husus eksersiz sırasında asit birikimine paralel olarak oluşan “amonnia” birikimidir,anaerebic ve endurance eksersiz sırasında oldukça fazla amonyak birikimi olur,Amonyak hücreler için zehirleyici bir maddedir,”glycogen” oluşumunu önler ve enerji
dönüşümüne zarar verir. 
İlaveten Dr.Colgan ,henüz ne kadar miktar Amonyakın yorgunluğun oluşmasında payı olduğunu bilmemekle beraber,biz biliyoruz ki kandaki yüksek Amonyak miktarı performansı düşürmektedir. Maraton koşuları,triatlon müsabakaları ve diğer endurance etkinliklerinde, bazı atletlerin kanlarında ; başlangıçta dinlenmiş hallerinde yüksek “phosphate” seviyelerine sahip olmalarına rağmen yarışmalardan sonra çok düşük “phosphate” seviyeleri ölçülmüştür. Phosphat seviyesinin azalmasının performansı nasıl etkileyebileceği sorusuna Dr.Colgan cevabı “Bu bir asidite tamponu kaybıdır, Phosphate kasların en önemli Alkali tamponudur,ikincisi yeni kas glycogen i üretmek için vücudunuz pyridoxal phosphate kullanacaktır ki buda phosphate ve vitamin B6 karışımıdır.”Bütün bunları bilmemekten veya ihmal etmekten dolayı, sporcu ve atletlerinde içinde bulunduğu bir çok insan, meyveler,sebzeler ve kabuklu yemişler gibi Alkali yoğun yiyecekler yemektense lezzetli ancak ağır olan,et,balık,kümes hayvanları,yumurta vs gibi asit yoğun yiyecekleri tercih ederek vücut sıvılarını asidik hale getirerek yaşamlarını risk altında tutmaktadırlar.
“Spor ve eksersizi yoğun veya hafif yapmakta olan kişilerin (hatta spor yapmayan her kişinin) vücut sıvılarının hafif ALKALİ olmasını sağlayacak tedbirler alması,Alkali yoğun yiyecekler yemeli ve Alkali Su içerek gerek performansları gerekse sağlıklı yaşamaları için şart olduğunu akıllarından çıkarmamaları” gereği Dr.Colgan tarafından tavsiye olunmakta ve hatırlatılmaktadır.

Bütün bu bilgiler ışığında bizim milli sporcuların antrenörlerin spor hekimlerinin bu konuyu en kısa sürede incelemeleri gerekir. Düşünün ki milli takım çok önemli bir eleme maçında. Sporcularımızın yedek klubesinde ve maça çıkmadan önce soyunma ve bekleme salonlarında negatif iyon cihazlarının yaydığı hava ile maç saatini bekliyorlar. Soludukları hava hücrelerine patlamaya hazır bir enerji kaynağı gibi dolmakta. Ayrıca maç esnasında ve öncesinde su ihtiyacınıda alakali su ile temin edilmesi durumunda vücudumuz kurulmuş bir dinamo gibi olacaktır. Vücut ihtiyacı olan enerjiyi hücrelerde mitekondriden başlayarak kasların uzun süre maksimum kasılarak hareket etmesini sağlayacak. Diğer taraftan biriken laktik asit ise kısa sürelerde etkisini azaltmak ve tekrar kasların performanslı bir şekilde kasılamasına olanak vermeli. Bu ise sporcunun uzun süreler üst seviyelerde performans göztermesini sağlayacaktır. Umarım bu yazılarımızı derlemelerimizi Fatih terim ve diğer milli antrenörlerimiz bir şekilde duyarda milletimize yeni gurur verici zaferler kazandırırlar.

Four basic cause of an unhealthy body.
Sağlıksız bir bünyenin 4 temel sebebi.
Kronik hastalıklara açık,erken yaşlanmaya hazır

1. Susuzluk (dehidratasyon):
Yaşadığı iklime bağlı olarak ortalama bir insanın vücudunun susuz kalmaması için günde 2.5-3
litre , likit e gereksinmesi vardır. Doğal olarak burada kişinin kilosu, aktivite durumuda rol oynar.
Genel bir ifade olarak “vücudumuzun susuz kalıp dehidrate olmaması için her gün vücut
ağırlığımızın her kilosu için 40-50 ml su içmeliyiz.
Vücuda alınan likidler İçeceklerden 1.2 + Yiyeceklerden 1.0 + Metabolizmamızın ürettiği 0.3
Toplam:2.5lt
Vücuttan atılan idrar ile 1.5 + terleme ile 0.5 + soluma ile 0.4 + dışkı ile 0.1 Toplam 2.5 lt
Vücudumuz susuz kalıp dehidrate olduğunda ilk işaretler, baş ağrısı ve yorgunluktur, bu durumda
özellikle beyin için su çok önemli olduğundan vücudun diğer taraflarından su çekilerek beyine
verilmesi için kumanda gelir ve diğer bölgelerdeki susuzluk yoğunlaşmasının yarattığı semptomlar
ortaya çıkar, örneğin; kabızlık.. bu olayla hepimiz karşılaşmışızdır.
Bazen diyoruz ki ;bir yığın kahve içtim, çay içtim, soda içtim, bira içtim, kolalı ve gazlı içecekler
içtim, onların içinde de su var, suyu o içeceklerden alabilirim …
İşte temel yanlışlık burada. ambalajlanmış bütün bu içeceklerde kullanılan su distile olunmuş sudur
ve bu içecekler ne kadar çok içilirse vücut o kadar çok asidik hale gelir, asidik yapıda ve diüretik
olan bu içecekler vücudunuzdan daha fazla su atılmasına ve mineral kaybına sebep olurlar.
Yapılacak olan şey Kaliteli su içmektir.
Tiyo: Eğer tuvaleti sık sık ziyaret etmiyorsanız vücudunuz susuz kalmıştır, tuvaleti sık ziyaret ve
açık renk idrar vücudunuzun sağlıklı çalıştığının işaretlerinden biridir.

2- Serbest Radikaller:
Serbest Radikaller beyin tarafından kontrol olunamayan, sağlıklı hücrelerimize saldırarak zarara
uğratan serseri atomlardır. Bunlar vücudumuzun asidik olmasına, kanser, diyabet, artrit, erken
yaşlanma ve diğer bir çok yetişkin hastalıklarına sebep olan serseri atomlardır. Milyar dolarlık
Antioksidan pazarı bu serseri serbest radikallerin zararlarını ortadan kaldırabilmek için çalışır
Serbest Radikaller tükettiğimiz yiyecekler, içecekler, alkol, çevre kirlenmesi, ilaveten teneffüs
ettiğimiz hava, eksersiz sonucunda vucudumuzda oluşan laktik asit gibi asitler, metabolizmamızın
normal çalışması sırasında ortaya çıkan artıklar, stres gibi yaşamımız sırasında hemen her
şeyden, her aksiyondan meydana gelebilir.
Vucudumuzu asitlendiren ve okside eden Serbest Radikallerden kurtulmak, sağlıklı
olmanın anahtarıdır.

3. Asidik vücut:
Medikal İlaç pazarında en yüksek satış rakamlarını AntiAsit ilaçların oluşturduğu bilinmektedir,
buda toplumu teşkil eden vatandaşlarımızın yaşam tarzlarının ve bünyelerinin ne kadar asidik
olduğunun bir göstergesidir
Bilindiği kadarıyla en asidik yiyecek ET dir, takiben basit şekerler, süt ürünleri, kahve ve alkol gelir,
bütün bunlar genelde damak tadımızı tatmin için tercih ettiğimiz alışkanlıklarımızdır. Meyve,
sebze, fındık-badem-ceviz gibi kurular yüksek Alkali yapıda olmalarına rağmen günlük
diyetimizde ne yazık ki çok fazla yer almazlar.
Fazla asidite bizi hasta eder, yorgun yapar ve kilo aldırır. Kilo ve şişmanlık aşırı asiditenin
sonucudur. Vucudumuzdaki asiditeyi nötralize edip elimine etmez isek bütün bu asidik artıklar,
kalçamıza, karnımıza,belimize, göğsümüze, bacaklarımıza vs ye giderek orada oturarak bizi yağ
deposu haline getirir.
Yediğimiz ve içtiğimiz maddelerin alkali/asit dengesine çok dikkat etmeliyiz burada uygulanacak en
uygun yöntem 75 alkali/25 asit oranına göre baslenmemizi tanzim etmemizdir.
Alkali derecesi yüksek yiyecekler ve yüksek değerde Alkali İon-su içerek sağlıklı kalabiliriz.
Kalori hesaplamalarını, proteinleri karbonhidratları
ve yağları düşünmeyi bir tarafa koyun.
Yapacağınız tek şey vücut sıvılarınızı Alkali yapacak
beslenme ve yaşam yöntemini seçmektir.

4. Sindirim sorunları:
Hepimiz biliyoruz ki, beslenmek amacıyla vücudumuza
aldığımız her şey, sindirim sistemimiz tarafından
emilmeye hazır hale getirilip sonunda bağırsaklarımız
tarafında emilir.
Bağırsaklarımız, diğer taraftan, modern yaşam tarzının
ürünü olan hazır yiyeceklerde bulunan toksinler, tarım
ilaçları, hormonlar ve çok çeşitli kanserojen maddeler ile
mücadele etmek zorundadır. Toksinlerin efektif bir şekilde dışarı atılabilmesi içinde yeteri kadar
suyun bağırsaklarda bulunması gereklidir aksi halde yani susuz kalmış ise bağırsaklar tıkalı bir
lağım çukuru haline dönüşür. Artıklar bağırsak duvarlarına yapışarak bir taraftan besin
maddelerinin emilimini engeller diğer taraftan toksik zehirli maddelerin dışarı atılmasını
engelleyerek toksik maddelerin kana ve daha sonra organlara geçmesine sebep olarak sağlıksız
bir bünye oluşmasına zemin hazırlarlar.
Yapılan araştırmalar insanın bağırsaklarında 3-11 kg civarında yapışık, kokuşmuş, çürümüş
şekilde dışkı bağırsakların iç yüzeyine yapışmış şekilde bulunduğunu göstermektedir.
Bu nesnenin içinde ise yoğun miktarda toksik madde ve serbest radikaller mevcuttur .
Biliyoruz ki hemen bütün hastalıkların oluşum yeri toksinlerle dolu tıkalı bağırsaklardır, bu
sebepten sevimsiz bir işlem olsa dahi, bağırsakların ne durumda olduğunu anlamak amacıyla 40
yaşından sonra her yıl bir kez kolonoskopi yaptırılması doktorlar tarafından hararetle tavsiye
olunmaktadır.
Bunlara ihtiyaç bırakmayacak diğer kolay bir uygulama ise; vücudu alkali ve hidrate tutmaktır.
Yani alkali beslenmek ve vücudun su ihtiyacını kaliteli su ile karşılamaktır.
Antioksidan Alkali İyonize suyun bir çok kullanılma alanı olmasının yanında bence en belirgin
faydasının bağırsak (kolon) larda olduğuna inanıyorum. Yaşadığımız her gün vücudumuzu iyi
hidrate eder, vücudumuzda ve özellikle bağırsaklarımızda serbest radikallerin oluşmasını
önlersek sağlıklı yaşamın reçetesini bulmuş oluruz.
Yeterli miktarda Antioksidan İyonize su içme formülünü uygulayarak sadece sindirim sistemimizin
düzeltilmesi değil, vücudumuzdan ve bağırsaklarımızdan toksinlerin atılmasını rahatlıkla ve basit
bir yöntemle sağlayabiliriz. Bu uygulama ile uzun olmayan bir süre içinde “İçten dışa doğru”
temizlenecek, kendinizi tamamen farklı hissedeceksiniz


THE ALKALINE WATER DIFFERENCE IN BLOOD COMPOSITION ANDCIRCULATION
Kan dolaşımı ve kanın kompozisyonu ALKALİ-SU yun Etkisi


Yoshitaka Ohno, M.D., Ph.D. and Howard Reminick, Ph.D., Ohno Institute on Water and Health, Explore! for the Professional, Vol 10:5, 2001.

İnsan vücudu komple bir organizma olup, değişik derecedeki başarılara rağmen kendi doğal
zekası ile bütünlüğünü korur. Başarı, genetiğin kazandırdığı mükemmel özellikler, ,sağlığa
gösterilen özen, bakımlı yaşam tarzı ve vücuttaki suyun kalite ,miktar ve niteliği ile orantılıdır.
Homeostasis-olarak isimlendirilen bütünlük veya stabilite, vücutta düzensizliği yaratan güçlerle,
düzeni korumaya çalışan güçler arasındaki dengedir. Vücut uzun süre düzensiz güçlerin etkisi
altında kalması sonucunda hastalıklar oluşur. Homeostasis hasara uğrar ve öncelikle kanın
stabilitesi negatif olarak etkilenir.
Vücudu sağlıklı tutmak veya tekrar düzene sokarak normal haline getirme hizmetlerinin tümü
Homeostasis prosesleridir. Hücrelerin yapı ve fonksiyonlarında herhangi bir değişiklik olmadığı
sürece vücut Homeostasis konumunda olup, buna vücut sıvılarının kimyasının stabil olması
(kanda dahil olmak üzere) şartı da eklenmelidir. Kısaca, Homeostasis, vücudun kendini iyileştirme
yöntemidir
Homeostasis, kanın hasarlı bölgeye getirdiği enerji,oksijen ve besin değerleri ile dolaşımdaki kanın
kompozisyonu, muntazaman akışı ve pH sı ile kanın arteria duvarlarında plak oluşmasına
engel olma yeteneği ile çok yakından ilgilidir
Kan vücutta iletişim ve taşıma işlevlerini de yapar. Mekanik hasarlar ve enfeksiyonlara karşı temel
savunma hattıdır. Akciğerlerden hücrelere oksijen, hücrelerden akçiğerlere karbondioksit ,
bağırsaklardan hücrelere gıda, bezlerden hücrelere hormon taşır. Vücut pH sını (asit/alkali ) ve
vücut ısısını ayarlar.
Hücre içi ve dışındaki vücut sıvısının pH ı önemli bir faktördür. Kanın pH I 7.3 ile 7.45 gibi çok dar
bir aralıkta bulunmalıdır. Kan pH ının 7.3 ün altında olması asit dengesizliği yaratarak hücresel
bozulma ve hastalıklara sebep olur, böylece hipertansiyon, diyabet, migren, astım gibi bağışıklık
sistemi ile ilgili hastalıklar ortaya çıkar.
pH faktörü, hücresel sıvı da bulunan bazı kimyasallar, glükoz ve metabolizma için önemli
maddelerin seviyesini düzenleyen özel bir mekanizmadır. Asit/alkali oranı dengede olmalıdır aksi
halde metabolizma hasar görür. Devamlı asit tarafına denge bozulması hayati önemde sorunlar
yaratır.
Kan pH derecesi, asidik beslenme ve içme suyuna ilave edilen asidik maddeler nedeniyle yükselir.
Son zamanlarda yapılan araştırmalarda, kanser, MS ve Alzheimer hastalıklarının, kanın asidik pH
derecesi ile direk olarak ilgili olduğu rapor edilmektedir. Vücut sıvılarının devamlı olarak asidik
olmaları halinde bir çok hastalığın neden olan “asidosis” oluşur. Asidosis ile yetişkin hastalıkları ve
erken yaşlanma arasında yakın ilgi vardır.
Diyabet, asidosis nedeniyle oluşan metabolizma hastalıklarındandır. Normal şartlarda pankreas
insulin salarak kan şekerini normal seviyede tutar.Vücuttaki düzenleme ve tamponlama
mekanizmaları hücreler ve kandaki asit/alkali dengesini düzende tutarak metabolizmanın
bozulmasını önlerler. Buna rağmen, bazı hallerde vucudun bu kendi-kendini regüle etme
fonksiyonu yeterli olamaz ve denge bozulur.
“şeker yüklemesi” gibi durumlarda ,pankreas insulin salgılayarak kan şekerini 80-100 mg da sabit
tutar Kan şekerinin 80 in altına düşmesiyle ortaya çıkan hipogliseminin bir çok nedeni olmakla
beraber genelde kan dolaşımına fazla insulin verilmesindendir.
Hücrelere devamlı biçimde insulin verilmesi sonucunda biriken insulin, lipit ve arter duvarlarında
plaklar oluşturarak Arterioscleros hastalığına sebep olur. Bu şekilde pankreasın, aşırı çalışarak
yüksek miktarda insulini kan dolaşımına pompalaması halinde normal kan şekeri seviyesi
düşerek diyabet hastalığını ortaya çıkartan hipoglisemi oluşur. Şayet pankreas aşırı çalışmasına
devam etmek zorunda kalırsa, bir süre sonra çalışmasını durdurarak insulin üretimine son verir.
Asidik pH derecesi hazım sistemini negatif etkileyerek zararlı asidik artık maddeler oluşmasına
sebep olarak metabolizmayı hasara uğratır. Aşırı asidite sebebiyle bozulan pH dengesi,vücudun
bağışıklık sistemini etkileyip hücre bozulmalarına neden olarak yaşlanma sürecini hızlandırır.
Aşırı asidik artıkların oluşturarak vücudun asit/alkali dengesini bozan faktörler arasında örnek
olarak, günümüzün dengesiz beslenme tarzındaki asidik yiyecek ve içecekler ile , kimyasallarla
işlem görmüş su yu verebiliriz.Vücut ihtiyaç duyduğu kalsiyum gibi alkali mineralleri organ ve
hücrelerden alarak bozulan dengenin yeniden kurulması için aşırı gayret gösterir. Yüksek
asiditenin devam etmesi hücre ve organlardan alınan kalsiyum alımı devam etmesine sebep
olarak hücre ve organlardaki kalsiyumu bitirir.Bu durumda parathyroid aktif hale gelir ve vücut
kalsiyumunun % 99 unu içeren kemiklerden kalsiyum çekilmesini organize ederek ileride ortaya
çıkabilecek olan osteoporos ve diğer yaşlılık hastalıklarının tetiklenmesinde etken rol oynar.
Kanın yarıdan fazlası (dört ile altı litre arası) yoğun protein içeren renksiz bölümdür. Bu renksiz
serum içinde dolaşan ve hemoglobin taşıyan hücreler kanın kırmızı rengine verir. Kan serumu,
büyük kısmı su olmak üzere enzimler, proteinler, yağlar, glikoz, vitaminler, mineraller, oksijen ve
artık maddelerden oluşur. Kan akışı ile serumdaki hormonlar tüm vücudumuzda mesaj ve
talimatları taşırlar.
Genel olarak hormonlar küçük moleküller olup, protein reseptörleri tarafından hücre çevresinde
absorbe olunurlar. Adrenal bezindeki adrenalin enerjiyi üretmek üzerine odaklanmıştır. Vücut
tehlikeyi hissettiği anda derhal etkinleşir. İnsülin ve glikojen küçük protein hormonları olup kandaki
seker seviyesinin işaretidir.
Kan serumu, kanın pıhtılaşmasını sağlayarak vücudun fiziksel hasarlara karşı korunmasını temin
eder. Yabancı organizmaların bağışıklık sisteminde yapabileceği hasarların önlenebilmesi için kan
serumunda gerekli tüm teçhizat vardır.
Trilyonlarca hücrenin beslenmesini sağlamak ve hücrelerde oluşan artık maddeleri böbrek ve
akciğerler aracılığı ile vücuttan uzaklaştırmak için kan devamlı ve durmamacasına hareket eder.
Kanın bu devamlı devinimini engelleyecek herhangi bir şey oksijenin akımına mani olarak
organlarda önemli hasarlar oluşmasına neden olur. Bu olay kanın viskozitesi ile doğrudan ilgili olup
kanın kompozisyonunu etkiler.Kan akış hızının azalmasının en önemli nedenlerinden biri
vizkozitesinin yüksek olmasıdır.
Kan vizkozitesi suyun vizkozitesinden 4 kez daha fazladır. Yeterli derecede alkali olmayan su kan
viskozitesini artırabilir. Şayet kanın içerdiği su temiz değil işe viskozite daha
da artması ile artık maddeler ve plakların oluşumu hızlanır, hücre ve organların beslenmesi önemli
ölçüde aksar. Bunun sonucunda bölgedeki serbest radikallerin çoğalarak gelişir ve kanda
bulunan doymuş yağlarla oksijen bağlantıları kurarak hücre zarına ve VASCULAR STRUCTURE
e bağlanırlar. Bu oluşumlar zaman içinde artarsa, örneğin beyin hücreleri etrafındaki plak
şeklindeki kalsifikasyonlar beyin fonksiyonlarını hasara uğratarak Alzheimer hastalığına neden
olabilirler. Şayet bu oluşumlar VASCULAR sistemde ortaya çıkarsa hipertansiyon ve kalp krizi
riski doğabilir.
“Koyu kan” ve “sulu kan” konusunda devamlı bir tartışma konusudur. Şimdiye kadar kanın hayati
maddeleri ve antijenleri bağışıklık sistemine nasıl ulaştırdığı konusunda doyurucu bir açıklama
yapılamamıştır. Ancak kanın, vücutta üretilen idrar, ter, mide suları ve likit karbondioksit gibi vücut
sıvılarının yaratıcısı ve düzenleyicisi olduğunu biliyoruz.
Koyu kan “yapışkan” kandır. Bu kanda doymuş yağlar, plaklar ve asidik artık maddeler yoğundur.
Bu koyu kütlelerin uzun yıllar hücre ve organlarda birikimi sonucunda gut, böbrek- mesane taşı ve
çeşitli alerjiler gibi bağışıklık sistemi hastalıkları ortaya çıkar. Kan düzgün biçimde akmalıdır. Kanın
alkali olması ile, viskozitesi ve akış hızı normalleşir, arter duvarlarında ve hücre zarlarında plak
ve yağ birikimi oluşması önlenebilir.
Sirkülasyondaki kanın alkali olması konusunda önemli teoriler olup bir çok klinik deney sonucu bu
teoriyi doğrulamaktadır. Bunlardan bir tanesi, kandaki hemoglobin molekülündeki demirin
ionizasyonu nedeniyle kan akışını artırmasıdır Hemoglobin kendi başına magnetik elektrik yükü
taşımaz, buna rağmen kan suyundaki alkalite (alkali mineraller) hemoglobin molekülüne elektrik
yükleyerek onun hareket etmesini sağlarlar. Bu şekilde kanın akıcılığı ve viskozitesi uygun
düzeye gelir.
Kan akışına akıcılığın sağlanması vücut sağlığı için çok önemli bir faktördür. Bu akıcılığın devamlı
şekilde sağlanması ile bağışıklık sistemi ile ilgili bir çok hastalığın önüne geçilmiş olur. Hemoglobin
hücrelere oksijen taşır. Hastalanmış veya hasara uğramış hücrelere bol miktarda oksijen
taşınabilirse daha çabuk iyileşmeleri ve metabolizmaya tekrar sağlıklı biçimde kazandırılmaları
mümkün olabilir.
Alkalinite,kanın akışı, pH sı ve kanın kimyası açısından çok gerekli bir faktördür. Kanın % 90 ının
su olması kanın kalitesini önemli biçimde etkiler. “Kan akışı ve kan kimyasının su ve insan sağlığı
ile ilişkileri nasıl olmalıdır ?” konusunda geçmiş 3 yıl içinde Ohno Enstitüsünde yapılan klinik
çalışmalarda, İonize Alkali-Su yun bağışıklık sistemi ile ilgili dejeneratif hastalıklar ve yaşlanma
sorunlarında iyilik sağladığı belirlenmiş olup önemli bazı sonuçlar şunlardır;
1- Asiditenin hücrelerden uzaklaştırılması.
 2- Hücre detoksifikasyonunun artırılması. 
3- Hücre içi hidratasyonun artırılması.
Bu hususlar dolaşımdaki kanın kalitesi açısından çok etkin niteliklerdir