Coronavirus salgını: Maharashtra şirketi hava
temizleyicisinin COVID-19'u öldürebileceğini iddia ediyor
Yayınlanma: 27 Mart
2020 12:30:17
Scietech Airon iyon makinesi, pozitif yüklü havadaki partiküllere ve
aerosol damlacıklarına elektrostatik olarak çekilen ve bunlara yapışan saniyede
yüz milyonda negatif yüklü iyonlar üretir.
Scietech Hava Kapalı İyon Jeneratörü, koronavirüs pozitif vakalarla başa çıkmada yardımcı olabileceğini iddia ediyor.
Pune bazlı bir hava temizleyici üreticisi, ürününün koronavirüsü öldürebileceğini iddia etti. Savitribai Phule Pune Üniversitesi kampüsünde bulunan bir girişim olan Scietech Airon, hava temizleyicilerinin koronavirüs dahil olmak üzere bakteri, mantar, alerjen ve virüse neden olan hastalığı öldürebileceğini söyledi.Scietech Airon dahil 125 start-up'a ev sahipliği yapan Bilim ve Teknoloji Parkı (STP) genel müdürü ve CEO'su Rajendra Jagdale, birçok hastane, kurum ve polis departmanı hava temizleyiciye ilgi gösterdiğini ve hemen satın almaya istekli olduklarını söyledi.
Scietech Hava Kapalı İyon Jeneratörü, koronavirüs pozitif vakalarla mücadelede yardımcı olabileceğini ve karantina tesislerinde 24 saat çalışan personelin, doktorların ve hemşirelerin refahını sağlayabileceğini ve ayrıca hastalık direnç güçlerini artırabileceğini iddia ediyor.
Ürün, koronavirüs yüzey proteinine moleküler düzeyde zarar verebilir. Şirket, iyon jeneratörü makinesinin bir saatlik çalışmasının, odanın büyüklüğüne bağlı olarak bir odanın içindeki viral yükü% 99.7 oranında azalttığını söylüyor.
Teknoloji, DST'nin inkübe edilebilecek ve ticarileştirilebilecek prototiplere yenilikçi fikirler geliştirmeye odaklanan NIDHI PRAYAS (Yeniliklerin Geliştirilmesi ve Kullanılması ve Genç ve Yükselen teknoloji girişimcilerinin Önlenmesi ve Hızlandırılması Ulusal Girişimi) programı kapsamında geliştirildi.
Scietech Airon iyon makinesi, pozitif yüklü havadaki partiküllere ve aerosol damlacıklarına elektrostatik olarak çekilen ve bunlara yapışan saniyede yüz milyonda negatif yüklü iyonlar üretir. İyonlaştırıcı tarafından üretilen negatif iyonlar küf, virüs, alerjenler, polen ve toz gibi mikropartiküllerin etrafında kümelenir ve bunları kimyasal bir reaksiyonla inaktif hale getirir. Negatif iyonlar, organizmalar üzerinde oluşan ve enfeksiyonları tetikleyen ve değiştiren hemaglutinin veya yüzey proteinlerini çevreler. Hemagglutinin molekülleri yok edilir, böylece virüs deaktive olur.
https://www.financialexpress.com/lifestyle/health/coronavirus-outbreak-maharashtra-start-up-claims-its-air-purifier-can-kill-covid-19/1910456/