Herkesin vücudunda kanser hücreleri vardır
1
Herkesin vücudunda kanser hücreleri vardır. Bu kanser hücreleri birkaç milyara
kadar çoğalmadıkça standart testlerde görülmezler. Doktorlar kanser hastalarına
tedaviden sonra vücutlarında artık kanser hücresi kalmadığını söyledikleri
zaman, bu yalnızca kanser hücrelerinin testlerle saptanamayacak düzeyde olduğu
anlamına gelir.
2 Bir
kişinin hayatı boyunca 6 ile 10 kez kanser hücreleri oluşabilir.
3 Kişinin
bağışıklık sistemi güçlü olduğu zaman kanser hücreleri yok edilir ve çoğalarak
tümör oluşturmalarına engel olunur.
4 Bir
kişide kanser olması, o kişide çoklu beslenme eksikliği olduğuna işaret eder.
Bunlar genetik, çevresel, beslenme ve yaşam tarzı faktörlerine bağlı olabilir.
5 Çoklu
beslenme eksiklini yenebilmek için diyeti değiştirmek ve ek takviye almak
bağışıklık sistemini güçlendirir.
6
Kemoterapi hem hızlı çoğalan kanser hücrelerini, hem de kemik iliğinde,
sindirim sisteminde v.s.'deki hızlı büyüyen sağlıklı hücreleri yok eder ve
karaciğer, böbrekler, kalp, akciğerler v.s.'de organ tahribatına yol açar.
7
Radyasyon kanser hücrelerini yok ederken; sağlıklı hücre, doku ve organları da
yakar, yaralar ve zarar verir.
8
Kemoterapi ve radyasyon başlangıçta tümörün küçülmesine yol açar. Kemoterapi ve
radyasyon tedavisinin uzaması tümörün daha fazla yok olmasına yol açmaz.
9
Kemoterapi ve radyasyondan dolayı vücut çok fazla toksin yüklenmesine maruz
kalınca, bağışıklık sistemi ya tehlikeye düşer, ya da yıkılır; dolayısıyla kişi
çeşitli enfeksiyonlara ve komplikasyonlara yenik düşer.
10
Kemoterapi ve radyasyon kanser hücrelerinde mutasyona neden olabilir ve
dirençlerinin artarak yok edilmelerini zorlaştırabilir. Cerrahi işlem de kanser
hücrelerinin başka taraflara atlamasına neden olabilir.
11 Kanser
hücreleri ile savaşmakta etkili bir yöntem ise onları çoğalmak için ihtiyaçları
olan gıdalardan yoksun ve aç bırakmaktır.
KANSER
HÜCRELERİ AŞAĞIDAKİLERLE BESLENİRLER:
a Şeker
kanser besleyicidir. Şekeri kesilerek kanser hücrelerinin önemli bir gıdası
kesilmiş olur.
NutraSweet, Equal, Spoonful v.s. gibi tatlandırıcılar zararlı olan Aspartam ile yapılırlar. Daha iyi bir tatlandırıcı Manuka balı veya molastır, ama az miktarda alınmalıdırlar. Sofra tuzunda beyazlatıcı olarak kimyasallar bulunmaktadır. Daha iyi bir seçenek Bragg'in aminosu veya deniz tuzudur.
NutraSweet, Equal, Spoonful v.s. gibi tatlandırıcılar zararlı olan Aspartam ile yapılırlar. Daha iyi bir tatlandırıcı Manuka balı veya molastır, ama az miktarda alınmalıdırlar. Sofra tuzunda beyazlatıcı olarak kimyasallar bulunmaktadır. Daha iyi bir seçenek Bragg'in aminosu veya deniz tuzudur.
b- Süt
vücudun, özellikle sindirim sisteminde, mukus üretmesine neden olur. Kanser
mukusla beslenir. Süt yerine tatlandırılmamış soya sütü tüketilerek kanser
hücreleri aç bırakılabilir.
c- Kanser
hücreleri asit ortamda gelişirler. Et temelli diyet asittir ve sığır eti yerine
bol balık ve az tavuk eti yemek en iyisidir. Ette, özellikle kanserli kişilere
zararı olan, canlı hayvan
antibiyotikleri, büyüme hormonları ve parazitleri bulunur.
antibiyotikleri, büyüme hormonları ve parazitleri bulunur.
d- %80
taze sebze ve meyve suyu, kepekli tahıllar, tohumlar, nohutgiller ve biraz meyveden
oluşan bir diyet vücudu bazik (alkali) ortamda tutar. %20 de fasulye içeren
pişmiş gıdalardan oluşabilir. Taze sebze suları kolayca emilip 15 dakika içinde
hücre düzeyine ulaşabilen ve sağlıklı hücreleri besleyen ve çoğalmalarını
hızlandıran canlı enzimler içerirler.
Sağlıklı hücre üretimi için gerekli olan canlı enzimlerin sağlanması amacıyla, taze sebze (sebzelerin çoğunluğu ve fasulye filizi) yiyin veya suyunu için ve günde 2-3 kez çiğ sebze yiyin. Enzimler 40o C'de yok olurlar.
Sağlıklı hücre üretimi için gerekli olan canlı enzimlerin sağlanması amacıyla, taze sebze (sebzelerin çoğunluğu ve fasulye filizi) yiyin veya suyunu için ve günde 2-3 kez çiğ sebze yiyin. Enzimler 40o C'de yok olurlar.
e -Yüksek
kafein içerikli kahve, çay ve çikolatadan uzak durun. Yeşil çay daha iyi bir
seçenektir ve kanserle savaşan özellikleri vardır. Bilinen toksinler ve ağır
metaller içeren musluk suyu yerine arıtılmış veya filtrelenmiş su içiniz.
Damıtılmış su asittir, kaçınılmalıdır.
12 Et
proteininin sindirimi zordur ve çok sindirim enzimi ister. Bağırsaklarda duran
sindirilmemiş et çürür ve daha çok toksin birikimine neden olur.
13 Kanser
hücrelerinin duvarları sert protein ile kaplıdır. Et yemekten kaçınarak veya
azaltarak, kanser hücrelerinin protein duvarlarına saldıran enzimler daha çok
açığa çıkar ve vücudun öldürücü hücrelerinin kanser hücrelerini yok etmelerini
sağlar.
14 Bazı
destek maddeleri (IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oksidanlar, vitaminler,
mineraller, EFA'lar v.s..) bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücudun kendi
öldürücü hücrelerinin kanser hücrelerini yok etmesine yardımcı olur. E vitamini
gibi diğer destek maddelerinin de, vücudun hasarlı, istenmeyen veya ihtiyaç
olmayan hücrelerin atılmasının normal yolu
olan, apoptoziz veya programlanmış hücre ölümüne yardımcı olduğu bilinmektedir.
olan, apoptoziz veya programlanmış hücre ölümüne yardımcı olduğu bilinmektedir.
15 Kanser
zihinsel, bedeni ve ruhsal bir hastalıktır. Öngörülü ve olumlu bir ruh kanser
savaşçısını muzaffer yapar. Öfke, affetmezlik ve acı bedeni stresli ve asitli
bir ortama sokar. Seven ve affeden bir ruha sahip olmayı öğrenin. Sakin olmayı
ve hayatın tadını çıkarmayı öğrenin.
16 Kanser
hücreleri oksijenli ortamda gelişemezler. Günlük egzersizler ve derin nefes
alma hücre düzeyine kadar daha fazla oksijen alınmasına yardımcı olur. Oksijen
terapisi kanser hücrelerini yok etmek için diğer bir yöntemdir.
JOHN
HOPKINS HASTANESİ'NDEN KANSER GÜNCELLEMESİ
1 Mikrodalga fırına plastik kap koymayınız.
2 Dondurucuya su şişesi koymayınız.
3 Mikro dalga fırınına plastik ambalaj koymayınız.
4 John Hopkins Hastanesi bunu yakın bir zamanda bülteninde yayınlamıştır. Bu bilgi Walter Reed Ordu Tıp Merkezi tarafından da yayınlanmaktadır. Dioksin kimyasalları kansere, özellikle de göğüs kanserine, neden olmaktadır. Dioksinler vücudumuzun hücreleri
için son derece zehirlidir. Plastik şişelerdeki suyu dondurmayınız, çünkü bu plastiğin içindeki dioksinin salınmasına neden olur.
Castle Hastanesi Sağlıklılık Programı Yöneticisi Dr. Edward Fujimoto bu sağlık tehdidini anlatmak için yakınlarda bir televizyon programına çıktı. Dioksinleri ve bizim için ne kadar kötü olduklarını anlattı. Plastik kaplar içindeki yiyeceklerimizi mikrodalga fırınlarda ısıtmamamız gerektiğini söyledi.
Bu özellikle de yağlı yiyecekler için geçerli. (İngilizce metindeki fat sözcüğünün gerçek anlamı hayvansal yağdır.) Söylediğine göre yağ, yüksek sıcaklık ve plastik kombinasyonu dioksinin gıdaya geçmesine ve sonunda vücudumuzun hücrelerine ulaşmasına neden olmaktadır.
Bunun yerine kendisi yemekleri ısıtmak için Corning Ware, Pyrex gibi cam kaplar veya seramik kaplar kullanılmasını tavsiye etmektedir. Yani hazır yemek ve çorbalar ısıtılmadan önce ambalajından çıkarılıp uygun kaplara konulmalıdır.
Kağıt uygundur, ama kağıdın içinde de ne olduğu bilinmemektedir. Sıcaklığa dayanıklı cam kap kullanmak daha güvenlidir. Kendisi yakın bir zamanda fast food restoranlarının plastik köpük kaplardan kağıt kaplara döndüğünü de hatırlattı. Nedenlerden bir dioksin sorunuydu.
Kendisi plastik ambalaj malzemesi ile örtülmüş yiyeceklerin mikrodalga fırında pişirilmesinin aynı derecede sakıncalı olduğunu da söyledi. Yiyecekler radyasyona maruz kalıp ısınıca, yüksek sıcaklıkta plastiğin içindeki zehirli toksinler eriyip yiyeceklerin üstüne damlamaktadır. Yiyecekler plastik yerine kağıt havlu ile örtülebilir.
1 Mikrodalga fırına plastik kap koymayınız.
2 Dondurucuya su şişesi koymayınız.
3 Mikro dalga fırınına plastik ambalaj koymayınız.
4 John Hopkins Hastanesi bunu yakın bir zamanda bülteninde yayınlamıştır. Bu bilgi Walter Reed Ordu Tıp Merkezi tarafından da yayınlanmaktadır. Dioksin kimyasalları kansere, özellikle de göğüs kanserine, neden olmaktadır. Dioksinler vücudumuzun hücreleri
için son derece zehirlidir. Plastik şişelerdeki suyu dondurmayınız, çünkü bu plastiğin içindeki dioksinin salınmasına neden olur.
Castle Hastanesi Sağlıklılık Programı Yöneticisi Dr. Edward Fujimoto bu sağlık tehdidini anlatmak için yakınlarda bir televizyon programına çıktı. Dioksinleri ve bizim için ne kadar kötü olduklarını anlattı. Plastik kaplar içindeki yiyeceklerimizi mikrodalga fırınlarda ısıtmamamız gerektiğini söyledi.
Bu özellikle de yağlı yiyecekler için geçerli. (İngilizce metindeki fat sözcüğünün gerçek anlamı hayvansal yağdır.) Söylediğine göre yağ, yüksek sıcaklık ve plastik kombinasyonu dioksinin gıdaya geçmesine ve sonunda vücudumuzun hücrelerine ulaşmasına neden olmaktadır.
Bunun yerine kendisi yemekleri ısıtmak için Corning Ware, Pyrex gibi cam kaplar veya seramik kaplar kullanılmasını tavsiye etmektedir. Yani hazır yemek ve çorbalar ısıtılmadan önce ambalajından çıkarılıp uygun kaplara konulmalıdır.
Kağıt uygundur, ama kağıdın içinde de ne olduğu bilinmemektedir. Sıcaklığa dayanıklı cam kap kullanmak daha güvenlidir. Kendisi yakın bir zamanda fast food restoranlarının plastik köpük kaplardan kağıt kaplara döndüğünü de hatırlattı. Nedenlerden bir dioksin sorunuydu.
Kendisi plastik ambalaj malzemesi ile örtülmüş yiyeceklerin mikrodalga fırında pişirilmesinin aynı derecede sakıncalı olduğunu da söyledi. Yiyecekler radyasyona maruz kalıp ısınıca, yüksek sıcaklıkta plastiğin içindeki zehirli toksinler eriyip yiyeceklerin üstüne damlamaktadır. Yiyecekler plastik yerine kağıt havlu ile örtülebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder